• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubesi, 8 Mart'ı kutladı

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Aliağa Emek ve Demokrasi bileşenleriyle birlikte kutladı.

08.03.2010

ALİAĞA ŞUBEMİZDE 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMALARI Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Aliağa Emek ve Demokrasi bileşenleriyle birlikte kutladı. 7 Mart 2010 Pazar günü sendika konferans salonunda düzenlenen etkinlikle anma başladı. 8 Mart'ın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edilme sürecini anlatan ve Tekel direnişine verilen destek görüntülerinin de içinde bulunduğu slâyt gösterimiyle başlayan etkinlik, sonrasında Uluslararası İlişkiler Uzmanı Gaye Yılmaz'ın "Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Emeği" konulu konferans vermesiyle devam etti. Konuşmacı Gaye Yılmaz; günlük ve iş yaşamında kadın olmanın zorluğu ve kadın emeğinin güvencesiz işgücü olduğunu, kadınların örgütsüzleşmeye mecbur bırakıldığını belirterek; “Örgütsüz kadın olmak zorunluluk haline getiriliyor neredeyse. Çünkü örgütlü olmak kadına, bulunduğu sendikada, partide aktif görev almasını gerektiriyor. Bu da gündüz miting, akşam toplantı derken çocukların bakımı aksıyor, evde yemek yapmak aksıyor. Erkeğin de bu duruma göz yumması pek mümkün olmuyor. Bu nedenle sendikalı olarak, biz 'kadını örgütlemek aileyi örgütlemektir diyoruz” dedi. Yılmaz şöyle devam etti: Tacize uğrasalar da susmak zorunda kalıyorlar “Feodal yapı kadının çalışmasında en büyük engellerden biri. Kadınlar ev ve işte daha çok ödün vermek zorunda kalıyor. Ekonomik krizler bu durumu pekiştiriyor. Kadınlar işi ile ilgili en ufak bir serzenişte bulunamıyor. Çünkü bu durum kocasının, ağabeyinin 'işi bırak eve geri dön' demesine yol açıyor. Kadın işte sömürüye, tacize bile uğrasa eve geldiğinde şikâyet etme serzenişte bulunma lüksü yok. Çünkü zaten icazetle, izinle çalışıyor. Yükselen işsizlik oranı, erkek emeği ile çok kolay değişebilen olması, erkek emeğine göre çok daha güvencesiz hale getiriyor. " Konferanstan sonra, emek ve emekçiden yana olan Aliağalı gençler ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin, Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin de katkı sunduğu “müzik dinletisi” gerçekleşti. Müzik dinletisiyle 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü etkinlikleri sona erdi. 8 Mart 2010 Pazartesi günü gerçekleşen çelenk koyma merasiminde de Şube Başkanı İsmail Doğan, İdari Sekreter Cengiz Tereci ve Mali Sekreter Cemal Topçu bulundular. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, demokratik ve özgür bir yaşam diliyoruz.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı