• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa'da "BAŞARIMI KARILARIMA BORÇLUYUM "Adlı Oyun Sergilendi

27.12.2019

Aliağa Şubemizin Ayaktakımı tiyatro grubu bu kez " Başarımı Karılarıma Borçluyum " adlı oyunla çıktı. Usta yazar Aziz Nesin’in yazdığı, Cihangir Turantaş'ın yönettiği ve Ayaktakımı Tiyatro Grubu’nun Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelediği, Başarımı Karılarıma Borçluyum " adlı oyun büyük ilgi gördü.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi “Ayaktakımı Tiyatro Grubumuz bu kez seyircisinin karşısına ” Başarımı Karılarıma Borçluyum ” adlı oyunla çıktı.
Usta yazar Aziz Nesin’in yazdığı, Cihangir Turantaş’ın yönettiği ve Ayaktakımı Tiyatro Grubumuzun Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelediği, Başarımı Karılarıma Borçluyum ” adlı oyun büyük ilgi gördü.

Ayaktakımı Tiyatro Grubu oyuncularından olan ve geçtiğimiz ekim ayında yaşamını yitiren Neşe Avcı’ya itafen sahnelenen oyun oldukça ilgi gördü.  Yaklaşık iki saat sahnelenen oyunda “Birçok kez evlenen ve her evliliği kötü ve komik bir şekilde sonuçlanan Ziya’nın hayatı esprili bir dille seyirciye anlatıldı. Oyunun sonunda Ziya’nın yaptığı evliliklerin onu nasıl bir adam yaptığını ve hayata bakış açısını nasıl değiştirdiğini gözler önüne sergiliyor.
Gecenin sonunda Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay sahneye çıkarak Yönetmen Cihangir Turantaş’a başarısından dolayı teşekkür etti ve gecenin anısına plaket verdi.

Şube Başkanı Ahmet Oktay, Ayaktakımı oyuncuları için şunları dile getirdi; “Arkadaşlarımızı bu başarılı performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Ayaktakımı 12 yıldır birçok oyunla karşımıza çıktı ve sahnelediği her oyunda güncel mesajlar vererek, duruşlarını hiç değiştirmedi. 7 yaşından 50 yaşına kadar emeği geçen tüm oyunculara canı gönülden bir kez daha kutluyorum. Son olarak Ayak takımı tiyatro gurubumuzun oyuncularından olan ve geçtiğimiz ekim ayında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan Neşe Avcı’ya itafen oynanan bu oyunla kendisini bir kez daha saygıyla yâd ediyoruz” dedi.