Aliağa'da hatane eylemi

SSK Hastaneleri'nin Sağlık Bakanlığı’na devrinin yıldönümü nedeniyle bugün (17 Şubat) sabah saat 08.30’da, eski SSK Petkim Hastanesi önünde eylem yapıldı.
17.02.2006

ALİAĞA’DA HASTANE EYLEMİ
SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinin yıldönümü nedeniyle bugün (17 Şubat) sabah saat 08.30’da, eski SSK Petkim Hastanesi önünde eylem yapıldı.Petkim ve Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde çalışan ve gece vardiyasından çıkan yaklaşık beş yüz kadar işçi, servis otobüsleri ile hastane önüne geldiler.“Aliağa’ya bir Hastane Yetmez, Yenisini Açarken Eskisini Kapatmayın” yazılı pankart açan işçilere yönelik olarak bir konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, “bir yıl önce ‘daha iyi sağlık hizmeti verilecek’ diyerek SSK Hastanelerini Sağlık Bakanlığına devrettiler. Sonuç ortada. Hiçbir şey düzelmedi. Eskisinden daha kötü hizmet alıyoruz. ‘İstediğiniz hastaneye gidebilir, istediğiniz yerden ilaç alabilirsiniz’ diyorlar. SSK’nın daha da çökmesi ve özel sigortacılığın önünü açmak için gereken ne varsa yapıyorlar, bunun sebebi de IMF programı!Hastanelerin devri ile yetinmeyen hükümet bugünlerde TBMM’de görüşülmeye başlanan yasa tasarısı ile daha geç ve zor emekliliği, daha düşük emekli aylığını dayatıyor. Sağlık ve sosyal güvenlik gibi son derece önemli iki kamu hizmetinden vazgeçip, bu alanı piyasanın insafına terk etmeye hazırlanıyor. Bu yasa tasarısına karşı çıkmak biz örgütlü işçilerin görevi. Bu aynı zamanda kendi dışımızdaki emekçi kesimler ile de birlikte hareket etmenin, onlarla buluşmanın bir vesilesi olacaktır.”Ayrıca eski Aliağa SSK (Petkim) Hastanesinin bugünkü haline de dikkat çeken Doğangül, “Bu hastane bir şekliyle hizmet vermeye devam etmelidir. Aliağa yaklaşık yirmi beş bin civarında işçinin çalıştığı bir sanayi bölgesidir. Yeni açılan hastane yetersizdir. 19 Aralık 2005 günü açılışını yaptığı hastaneyi, Sayın Başbakan’ın bir kez daha ziyarete gelmesini istiyoruz. Ancak bu kez biraz daha erken saatlerde, mesela sabah saat beş sıralarında gelsin. Çünkü halk o saatlerde başlıyor kuyruğa girmeye. Doktor yok, mevcut sağlık personeli de uygulanan kayırmacı politikalar nedeniyle birbir ayrılıyorlar Aliağa’dan. Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğüne 13 Şubat 2006 tarihinde bir kez daha yazı ile başvurduk. Bundan sonra tepkilerimizi daha farklı biçimlerde dile getirmeye başlayacağız. Yetkilileri son kez uyarıyoruz” dedi. Basın açıklaması saat 09.00’da sona erdi.