Anıtkabir ziyareti

17.03.2006

Sendikamız Petrol-İş, yirmi yılı aşkın bir zamandır özelleştirmelere karşı mücadele etmekte, kamusal alanın tasfiyesine ve sosyal devletin yok edilmesine karşı direnmektedir. Son olarak Tüpraş’ta bulunan yüzde 51 oranındaki kamu payının blok satış yoluyla özelleştirilmesine ilişkin ihale hakkındaki itirazımız sonucunda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 02/02/2006 Tarihinde yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir.Ancak bu güne kadar hükümetin bu yargı kararını uygulamadığını, Tüpraş’ın kamuya iade edilmediğini hep beraber görmekteyiz.Yargı kararının uygulanmasına yönelik Sendikamız başta rafinerilerde olmak üzere örgütlü olduğu birçok işyerinde eylemler gerçekleştirmektedir.Cumhuriyetimizin temel niteliği hukukun üstünlüğü olarak tanımlamıştır, o zaman yargı kararları kesinlikle tartışılmamalıdır. Tüpraş’ta yürütmeyi durdurma kararı uygulanmadığı takdirde, Ülkemizde anayasal rejimin niteliği tartışmaya açılmış olur.Şubemiz Yönetim Kurulu ve Temsilciler Kurulumuz “Tüpraş’ta yargı kararının uygulanması” hukukun üstünlüğü, sosyal devletin korunması ve hükümetin tüm özelleştirme uygulamalarından vazgeçmesi talebiyle, 18 Mart 2006 tarihinde Büyük Atatürk’ün manevi huzuruna çıkacaktır.Özelleştirme saldırıları rejimi tehdit eder, ekonomik ve siyasal bağımsızlığımızı tartışılır hale getirmiştir.Bu nedenle, bütün emek dostlarının ve sınıf kardeşlerimizin katılımı bizi onurlandıracaktır.

Saygılarımızla,

Enver ÖZTEKİN Mustafa ÖZGEN İdari Sekreter Başkan

PROGRAM 18.03.2006 Cumartesi 13.00 : Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi Önünde Basın açıklaması yapılacak. Basın açıklamasının ardından Şubeden yürüyüşe geçilecek.14.00 : Anıtkabir Anıttepe kapısında toplanılacak.14.30 : Mozoleye çelenk bırakılacak.