• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TRAKYA ŞUBEMİZİN ÖRGÜTLENDİĞİ FİRMADA, TİS GÖRÜŞMELERİ TIKANDI

Anlaşmayı bozan C.F. Maier işvereni protesto edildi

Çorlu’da kurulu C.F.Maier işyerinde iki yıldır sürdürdüğümüz örgütlenme mücadelesinde, resmi yetki alınıp toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. TİS görüşmelerinde idari maddelerde anlaşma da sağlandı. Ancak diğer parasal konularda anlaşılamadı. Bunun üzerine Sendikamız grev uygulama kararı aldı. İşveren grev uygulama kararı karşısında grev oylaması istedi. Grev oylamasında, yapılan baskılar sonucunda 126 evet, 137 hayır oyu çıktı.
07.12.2006

Çorlu’da kurulu C.F.Maier işyerinde iki yıldır sürdürdüğümüz örgütlenme mücadelesinde, resmi yetki alınıp toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. TİS görüşmelerinde idari maddelerde anlaşma da sağlandı. Ancak diğer parasal konularda anlaşılamadı. Bunun üzerine Sendikamız grev uygulama kararı aldı. İşveren grev uygulama kararı karşısında grev oylaması istedi. Grev oylamasında, yapılan baskılar sonucunda 126 evet, 137 hayır oyu çıktı. Sendikamız baskı ve usulsüzlük gerekçesi ile oylamaya itiraz etti. İşveren bu itirazdan sonra toplantı talebinde bulundu ve yapılan toplantıda anlaşma sağlandı. Fakat işveren, prosedür gereği anlaşmanın Almanya’daki yönetime sunulacağını söyledi.

Hakimin grev itirazını reddetmesi sonucunda, CF Maier işvereni, “Almanya’daki yönetim kabul etmedi” gerekçesi ile anlaşmayı bozdu. İşverenin tutumuna karşı 7 Aralık 2006 tarihinde fabrika önünde yaptığımız basın açıklamasına Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz İsmet Yiğit, Türk-İş İstanbul 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Harb-İş, Tek Gıda-İş, Belediye-İş ve Eğitim-Sen yöneticileri ile sendikamızın Trakya Şubesine bağlı diğer işyerindeki işyeri temsilcileri de katıldı.

Trakya Şubemiz İdari Sekreteri Turgut Düşova basın açıklamasını okuduktan sonra Şube Başkanımız Tekin Akın,Türk-İş 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın konuşma yaptılar.

Petrol-İş bayrağı asla inmeyecek

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın yaptığı konuşmada, fabrika önündeki bayrak direklerini göstererek, ‘Bu bayrak direğine Petrol-İş bayrağını asacağız ve asla inmeyecek. Burada kalıcı olacağız, işveren de bunu böyle bilmeli’ dedi. Türk-İş İstanbul 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da konuşmasında ‘Alman işverenler, bize demokrasi ve insan hakları dersi verirken kendileri burada işçileri köle gibi çalıştırıyorlar. Cesaretleri varsa bunu Almanya’da yapsınlar’ dedi. Basın toplantısında C.F Maier’de çalışan üyelerimiz sık sık sloganlar atarak, işverenin tutumunu protesto ettiler.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı