• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP BASIN AÇIKLAMASI...

ARTIK YETER! BERKİNLER ÖLMESİN!

İnsan hayatının ve özgürlüklerinin hiçe sayıldığı bu ülkede 15 yaşındaki bir evladımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

11.03.2014

Haziran’da ülke çapında yaşanan demokrasi, hak ve özgürlük eylemleri esnasında emniyet güçlerinin aşırı şiddet kullanması nedeniyle yitirdiğimiz insanlarımıza bu kez bir çocuk eklendi.

Tüm ülkeyi bir kez daha sarsan bu son ölümün gerçekten son olmasını istiyoruz. “Artık yeter! BERKİNLER ÖLMESİN” diyoruz.

Talebimiz şiddette değil, insanlıkta destan yazan bir yönetim anlayışı. İktidar, mülkiyet ve güç hırsı ile başta hukuk olmak üzere tüm değerleri çiğneyen, yok sayan bu zihniyetin ülkeyi götüreceği yer daha fazla nefret ve daha fazla kandan başkası olmayacaktır.

Bunun bedelini de tüm toplum ödeyecektir ve nitekim ödemektedir de.

Her ne şekilde olursa olsun, kime yönelirse yönelsin şiddetin her türlüsünü reddediyor ve lanetliyoruz.

Tüm ilgili ve yetkililer, kaybedilen canların faillerini bir an önce ortaya çıkarmak, adil bir şekilde yargılanmalarını sağlamak zorundadır. Gerçek olan şu ki; adaletin gerçek anlamıyla tesis edilmediği bir ortamda yaraların kabuk bağlaması mümkün olmayacaktır.

Berkin ELVAN için üzüntümüzün sonsuz olduğunu ifade ederken, acılı ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Sendikal Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü

Tek Gıda-İş Genel Başkanı

Mustafa Türkel