Asgari ücret protestosuna polis saldırısı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2012 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere dördüncü kez toplandı. Toplantı sırasında Bakanlık önüne gelerek taleplerini içeren dilekçeleri komisyona sunmak isteyen Dev Sağlık-İş Genel Başkanı  ve beraberindekiler polis tarafından gözaltına alındı.

EVRENSEL
29.12.2011

Komisyonun dördüncü ve son toplantısına hükümeti temsilen Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın katılırken, işçi kesimini Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, işveren kesimini de TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nafiz Konuk temsil etti. Toplantının öğleden önceki bölümünde ne hükümet, ne de işveren kesimi asgari ücrete yapılacak artış konusunda masaya rakam koymadılar. Asgari ücrete en az 100 TL zam yapılması gerektiğini belirten Türk-İş’in ücretin belirlenme yöntemine ilişkin eleştirilerine Bakanlık bürokratları, “Haklısın, ama bunları seneye değerlendirelim” şeklinde yanıt verdiler.

Toplantıya verilen arada ise Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu Bakanlığa gelerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le bir görüşme yaptı.

BAKANLIK ÖNÜNDE POLİS SALDIRISI

Toplantının başladığı saatlerde Dev Sağlık-İş üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde hükümetin yüzde 3’lük maaş artışı önerisini protesto etti. “Tayyip sen yaşa 660 lirayla” diye slogan atan Dev Sağlık-İş üyeleri, asgari ücretin insanca yaşanacak bir düzeye çekilmesi talebiyle topladıkları dilekçeleri Asgari Ücret Tespit Komisyonuna iletmek istedi. Ancak bu talep kabul edilmeyince grupla polis arasında arbede çıktı. Polisin kullandığı biber gazı nedeniyle fenalaşanlar oldu. Daha sonra polis aralarında sendika Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu grubu gözaltına alarak Çankaya Karakoluna götürdü. Fenalaşan işçilerden biri de ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...