• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İŞÇİ SINIFININ YILMAZ NEFERİ

Avukat Kemal Kırlangıç'ı kaybettik

Sendikamızın uzun yıllardır İzmir Bölge Avukatlığını yapan Av. Kemal Kırlangıç'ı  6 Ekim 2012 tarihinde kaybettik. Petrol-İş Sendikası, Öğretmen, Yazar, Avukat Kemal Kırlangıç'ın özverili çalışmalarını, işçi sınıfına verdiği hizmetleri unutmayacaktır.

 

 

 

Basın Servisi
06.10.2012

Sendikamızın uzun yıllardır İzmir Bölge Avukatlığını yapan Av. Kemal Kırlangıç 6 Ekim 2012 tarihinde, evinde kalp krizi geçirerek vefat etti. Kırlangıç'ın cenazesi, sendikamız yönetici ve üyelerinin, İzmir bölgesinden emekçilerin, siyasi parti temsilcilerinin, demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla 7 Ekim Pazar günü, İzmir Narlıdere Cemevi'nde saat 16.00'da yapılan törenin ardından kaldırıldı. Av. Kemal Kırlangıç'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, dostlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Örgütümüzün başı sağolsun.

1939 yılında Malatya'da doğan Kemal Kırlangıç, önce öğretmenlik daha sonra da avukatlık yaptı. Demokratik öğretmen hareketinin yılmaz savaşçısı, eğitimin demokratikleşmesi mücadelesinin kararlı savunucusu, işçi sınıfınının yılmaz neferi Kırlangıç, sendikal harekekete de çok önemli katkılar sağladı. Başta Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın olmak üzere sendikamızın bir çok yönetici ve üyesinin ceza ve hukuk davalarında çok önemli başarılar sağlayan Kırlangıç yazarlığı ile de topluma hizmet etti ve 7 kitabı yayımlandı. "Kanlı Hamur", "Kovanın Balı, "Savunma Açısından 12 Eylül", "Politik Yargı ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri", "Sanık Yasalar", "Yılan Kırkanlar", Kırlangıçların Direnişi", "Torunlarıma Mektuplar" Kırlangıç'ın yayınlanmış başlıca kitapları...

Petrol-İş Sendikası Öğretmen, Yazar, Avukat Kemal Kırlangıç'ın özverili çalışmalarını, işçi sınıfına verdiği hizmetleri unutmayacaktır.