Petrol-İş, Ayfer Eğilmez'i Unutmayacak

AYFER EĞİLMEZ'İ KAYBETTİK...

Merkez Yönetim Kurulumuz, sendikal mücadelemize uzun yıllar büyük katkılar koyan Ayfer Eğilmez'in vefatı nedeniyle bir açıklama yayınladı.

06.07.2018

Ülkemizde özelleştirme karşıtı mücadelenin sembol isimlerinden olan ve sendikamız Petrol-İş'te araştırma uzmanı olarak uzun yıllar çalışan değerli hocamız Ayfer Eğilmez'i (Küpeli) kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü taşıyor; yakınlarına, Petrol-İş'e ve tüm emek örgütlerine başsağlığı diliyoruz...

Hayatı boyunca çalışkanlığı ve üretkenliğiyle emek mücadelesine büyük bir katkı koyan Eğilmez, sendikamızın özelleştirme karşıtı mücadeleyi yükselttiği dönemde, bu mücadeleye yön veren isim olmuştu.

Ayfer Eğilmez, 1972-1978 öğretim döneminde İstanbul Üniversitesi ve Ankara Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümlerinde öğretim üyeliği yapan Eğilmez, 1979-1998 yılları arasında Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsü, Maden Analizleri ve Teknoloji Daire Başkanlığı’nda uzman mühendis olarak çalıştı.

Önceki adıyla DPT'nin Beş Yıllık Kalkınma Planlarına yönelik yürütülen Özel İhtisas Komisyonları’ndaki sektör ve sanayi politikaları çalışmalarında yer almış, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası ve TMMOB Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştu.

Eğilmez, 2000-2008 yılları arasında Petrol-İş Sendikası’nda araştırma uzmanı olarak sektör çalışmalarını yürütmüştü. Sendikamızda Tüpraş, Petkim, Petlas, POAŞ ve TÜGSAŞ özelleştirmelerine karşı verilen mücadeleye yaptığı çalışmalarla derinlik kazandırmış, bu mücadelenin kamuoyunda destek bulmasında büyük bir katkı sunmuştu.

Bu tarihten sonra da sendikamızın çeşitli çalışmalarının ve emek mücadelesinin içerisinde olmaya devam eden Ayfer Eğilmez, aydın sorumluluğuyla yaşadı ve ilkelerinden hiç ödün vermedi.

Sendikamız Petrol-İş ve üyelerimiz, değerli hocamız  Ayfer Eğilmez'i ve sendikal mücadeleye koyduğu önemli katkıları asla unutmayacaktır.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu