• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bagfaş ve Etimaden takımları mücadele etti

Hüseyin Buğdaycı Futbol Turnuvası'nda Buhar Santrali şampiyon, Memurlar ikinci oldu. Etispor’un efsane Kaptanı Hüseyin Buğdaycı anısına düzenlenen halı saha futbol turnuvası sona erdi. 

28.05.2010

Etispor’un efsane Kaptanı Hüseyin Buğdaycı anısına düzenlenen halı saha futbol turnuvası sona erdi. Petrol - İş Bandırma Şubemizin organizasyonuyla Livatya halı saha tesislerinde, 3- 28 Mayıs tarihleri arasında, merhum Hüseyin Buğdaycı anısına  yapılan, 11. Halı Saha Futbol Turnuvası büyük bir heyecan ve yarışla sona erdi. Elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden efsane Kaptan Hüseyin Buğdaycı anısına düzenlenen turnuvanın final karşılaşmalarını, başta Etimaden İşletmeleri yöneticileriyle çalışanları ve sendikalar olmak üzere demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur da izledi.

Petrol-İş Bandırma Şube Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı Recep Gökdeniz turnuvayla ilgili yaptığı konuşmada, 14 yıl önce elim bir trafik kazası sonrası yaşamını kaybeden efsane kaptan Hüseyin Buğdaycı’nın futbolcu kimliği ile beyefendi kimliğinin bütünleştiği ender kişiliklerden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘‘Hüseyin Buğdaycı çalışma hayatında yaşamı süresince ortaya koyduğu kişiliği ve kimliği ile herkese örnek oldu.Tabiatıyla spor, dostluk ve kardeşliğin temel öğesidir. Sendikamızın da bu felsefeden hareketle, 11 yıldır başarıyla gerçekleştirdiği halı saha futbol turnuvası artık bir festival havası içerisinde özlenerek beklenilmektedir.  Bu vesileyle hem aziz hatırasında çok değerli arkadaşımız Hüseyin Buğdaycı' yı anıyor, hem de spor ile dostluk ve kardeşliğimizi pekiştiriyoruz.’’

Gökdeniz, turnuvaya takım çıkartan müesseselere, futbol takımlarında yer alan oyunculara, turnuvaya izleyici olarak katılan çalışanlara, final müsabakalarını onurlandıran Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, sendikamız Genel Sekreteri Mustafa Çavdar, Demokrat Parti İlçe Başkanı Adnan Erdan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mülkü İzci, DSP İlçe Başkanı Kadir Ünlü, Genel İş Sendikası Bandarma Şube Başkanı Mertkan Güner ve yönetim kurulu üyelerine de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Üçer takımdan, dört ayrı gurupta 12 takımın yer aldığı Hüseyin Buğdaycı Halı Saha Futbol Turnuvasında Petrol - İş  Bandırma Şubesi'ne bağlı Bağfaş ve Etimaden Müesseselerinde faaliyet gösteren iş kollarında çalışan işçilerin oluşturduğu takımlar mücadele etti. 1. Grupta Buhar Santrali- Boraks-Elektrik,  2. Grupta Bağfaş 1 - Memurlar- Sülfirik Asit, 3. Grupta, Bakım- Asit Borik- Etidot 67, 4.Grupta Bağfaş 2- Bakım Perborat- Laboratuar yer aldı. Çeyrek finalde eşleşen takımlardan Buhar- Memurlar- Bakım ve Bakım Perborat gruplarında lider, Boraks- Sülfirik Asit- Asit Boraks ve Laboratuar gruplarında ikinci olarak çeyrek finale yükseldiler.

Yarı finalde Buhar- Bakım’ı, Memurlar’da Boraks’ı eleyerek finale yükseldi. 3 ve 4'üncülük için oynanan karşılaşmada Boraks’ı 7-3 mağlup eden Bakım Perborat turnuva 3'üncüsü olurken, Borak turnuva 4'üncüsü oldu. Turnuvanın en iddialı iki ekibini oluşturan Buhar ile Memurların kıran kırana süren mücadelesi 2-2 berabere bitince şampiyonu penaltı atışları belirledi.Buhar Santrali,  penaltı atışları sonrasında Memurlar’ı 5-4 mağlup ederek şampiyon olurken, Memurlar şampiyona ikinciliği ile yetindi. Turnuva sonunda takımlar kupalarını alırken, turnuvanın en centilmen takımı olarak Bakım Perborat ilan edildi.