• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandıma Şubemizin 1 Mayıs Coşkusu

1 Mayıs Emek ve dayanışma günü Bandırma’da da kutlandı. Kutlamalar saat 13.00’ da İDO önünden yürüyüşle başladı. Petrol-İş Bandırma 400 üyesi katıldı.

Basın Servisi
06.05.2014

1 Mayıs Emek ve dayanışma günü Bandırma’da da kutlandı. Kutlamalar saat 13.00’ da İDO önünden yürüyüşle başladı. Kutlamalara Balıkesir milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın yanı sıra çeşitli sendikalar, sivil toplum kuruluşları, partiler ve kent konseyi katıldı. Cumhuriyet Meydanı’n da sona eren yürüyüşte katılanlar Taksim direnişi için destek sloganları attılar.

Cumhuriyet Meydanı’n da Emek Platform dönem sözcüsü ve Petrol-İş şube başkanımız İsmail Kayan bir Ekmek, barış ve özgürlük için bir araya geldik. Uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar ile işçiler, emekliler, köylüler, esnaf bedel ödemek zorunda bırakılıyor. 1 Mayıs’ta alanlardan bir kez daha sesleniyoruz. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşme ile mümkündür. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımlar derhal atılmalı, uzlaşma, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesi için çaba gösterilmelidir. Emekçilerin çıkarları savaşta değil barıştadır. Atatürk’ün yurtta sulh, cihanda sulh ilkesi rehber edilmelidir.“ dedi.

Kaynak: Bandırma Şube