• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandırma Şubemiz 1 Mayıs'ı Cumhuriyet Meydanında Kutladı

02.05.2019

Bandırma Şubemizde düzenlenen üyelerimizin yoğun katılım sağladığı  ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’, renkli görüntülere sahne oldu. İDO iskelesi önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, kortej oluşturarak 200 metre uzaklıktaki Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Bandırma Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği 1 Mayıs kutlamalarında aileler, çocuklarını da miting alanına getirdi, onlarla birlikte flamalar ve bayraklar salladı.

Cumhuriyet Meydanında Demokrasi ve Emek Platformu adına açıklama yapan Bandırma Şube Başkanımız İlyas Satırlı “Biz emekçiler, halkımızın birikimleriyle kurulmuş kamu kuruluşlarının satılmasına göz yummayacak, alın terimize ve işimize sahip çıkacağız! Bor’lar geleceğimizdir. Bor’lar vatandır. Özelleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz! Eti Maden derhal Varlık Fonu’ndan çıkarılmalıdır” dedi.

Konuşmasının devamında günübirlik politikalar, özelleştirmeler, emek karşıtı düzenlemeler nedeniyle bugün işsizlik ve yoksulluğun had safhaya ulaştığını dile getiren Satırlı, “İşsizlerin gerçekte sayısı yedi buçuk milyonu geçmiş, işsizlik oranlarında rekor kırılmıştır. İş bulabilen şanslı emekçilerin çoğu ise asgari ücrete talim etmektedir. Taşeron çalışma yaygınlaşmaktadır. İş cinayetleri artmaktadır. 1 Mayıs’ta düşük ücretlere, sefalet ücreti olarak belirlenen asgari ücrete, kötü çalışma koşullarına, iş cinayetlerine, özelleştirme ve serbestleştirme politikalarına karşı sesimizi yükseltiyoruz. İşçiyiz, emekçiyiz, onurumuzla ve insana yaraşır bir şekilde çalışmak istiyoruz” dedi.

 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı