• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandırma Şubemizde Protesto Eylemi

07.02.2018

Bandırma Şubemizin örgütlü olduğu Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bandırma Sülfürik Asit Fabrikası ve Boraks Fabrikasında çalışan üyelerimiz 6 Şubat tarihinde bir protesto eylemi gerçekleştirdiler. Sülfürik Asit Fabrikası önünde toplanan Petrol-İş üyeleri, Şube Başkanı İsmail Kayan'ın yaptığı basın açıklamasının ardından yürüyüşe başladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı, Sülfürikasit fabrikasından kent merkezine doğru gerçekleşen 5 kilometrelik yürüyüşte işçiler sloganlarla seslerini Bandırma'ya ve tüm Türkiye'ye duyurmaya çalıştı.

Fabrika önünde üye işçilere seslenen Bandırma Şube Başkanımız İsmail Kayan, Sülfürik Asit Fabrikasında hammadde olarak kullanılan piritin tedariğini gerçekleştiren Cengiz Holding'in  sözleşmelere aykırı davrandığını söyledi.

Firmanın son olarak 31 Ocak'ta sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini belirten Kayan, konuşmasının devamında şöyle dedi: “Eti Maden İşletmeleri birileri tarafından sinsice plan yapılarak alınmak istenmektedir. Bugün Sülfürik Asit'in çalışması için mücadele etmezsek, aynı eller yarın Asitborik ve diğer fabrikalara kadar uzanacaktır. Petrol-İş Sendikası olarak biz bu kurumun devlet eliyle çalıştırılmasını ve son yıllarda yapılan yatırımların daha da arttırılmasını istiyoruz. Bizler geleceğimizi, çocuklarımızın geleceğini, bölgenin geleceğini, Türkiye'nin geleceğini savunan insanlarız. Bizler bu fabrikaları sonuna kadar savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse işçilerin onurlu mücadelesini engelleyemez. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Enerji Bakanımıza ve bölge milletvekillerimize mektup yazdık, derdimizi anlattık. Bütün bu konularda Genel Müdürlük ve İşletme Müdürlüğü ile aynı görüşteyiz. Sonuna kadar mücadeleye devam.”