Bandırma Şubemizden “Novamed grevcilerine Dayanışma Yardımı”

26.12.2006

Bandırma Şubemizden “Novamed grevcilerine Dayanışma Yardımı” 29.12.2006Bandırma Şubemiz, Mersin Şubemizde örgütlü olan, Antalya Serbest Bölgesi’nde kurulu Novamed GmbH işyerinde, greve çıkan 85 üyemize dayanışma yardımında bulundu. Bandırma Eti Maden İşletmeleri işyerinden toplanan 1.350 YTL, grevci üyelerimizin dayanışma hesaplarına yatırıldı. Bandırma Şube Başkanımız Hüseyin Koçyiğit, Novamed grevinin başarıya ulaşacağını belirterek şunları söyledi: “26 Eylül’de başlayan Novamed grevi, Petrol-İş Sendikamız ve Türkiye işçi sınıfının tarihine altın harflerle yazılacak bir grev olacaktır. Novamed yönetimi kendi web sitelerinde : “25 yıldır, hastalarımızın yaşam kalitesi ve yaşam sürelerini iyileştirmek için çalışıyoruz. 25 yılın gururunu hastalarımız, müşterilerimiz ve Fresenius Türkiye'nin çalışanları ile paylaşıyoruz.” diyorlar. Ama Türkiye’de işçilerine uyguladıkları baskılar ortadadır.Petrol-İş Sendikası Genel Merkezimizin, Novamed grevi ile ilgili olarak yapmış olduğu basın açıklamasında Novamed yönetimine yönelttiği soruları bir kez daha hatırlatarak, Novamed yönetimine soruyoruz:Fresenius Medical Care’in (FMC) diğer ülkelerdeki işyerlerinde sendika ve toplu iş sözleşmesi vardır, Türkiye’de neden yoktur?Türkiye Serbest Bölgeleri Türkiyeli işçilerin köle olarak çalıştırılabildikleri yerler midir? Buralarda Türkiye Cumhuriyeti yasaları geçerli değil midir? Novamed yönetimi Türkiye’yi sömürge bir ülke olarak gördüğü için mi çalışanlarına köle gibi davranıyor, sendika düşmanlığı yapıyor?Petrol-İş Sendikası ve Novamed grevci işçileri işçilik onurlarını korumak için grevdeler. Novamed grevci işçileri haklarını istiyorlar. Hak alma mücadelesinde onları yalnız bırakmayacağız!