• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BANDIRMA'DA GÖRKEMLİ 1 MAYIS KUTLAMASI

07.05.2012

1 Mayıs İşçi Bayramı coşkusu Bandırma Cumhuriyet Meydanında yaşandı. Kutlamalarara Bandırma'daki sendikaların yanında çevre ilçelerdeki sendikalara üye işçiler, emekçiler de katıldı. Kutlamalarda AKP iktidarına yönelik eleştiriler yapılırken Bandırma Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Kayan konfederasyonları genel greve çağırdı...

Ülkemizin dört bir yanında renkli ve coşkulu görüntülere sahne olan 1 Mayıs İşçi Bayramı Bandırma’da da Cumhuriyet Meydanında kutlandı. Her yıl olduğu gibi coşku İDO İskelesi önünde toplanan kalabalığın Cumhuriyet Meydanına doğru gerçekleştirdiği yürüyüşle başladı. Yüzlerce bayrak, pankart ve afişler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte çok sayıda iş ve emek yanlısı slogan atıldı. Yürüyüş sırasında cadde trafiğe kapatıldı. Ulaşım çift yönlü olarak İsmet İnönü Caddesi üzerinden sağlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalara sendikamızın Bandırma Şube'sinde örgütlü Etimaden işçilerinin yanında Bandırma Eğitim-Sen, Eğitim-İş, SES, Genel-İş, Emekli-Sen,Genç-Sen, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası, Tüm Bel-Sen, Koop-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP, İşçi Partisi, ÖDP, Halkların Demokratik Kongresi katılım gösterdi. Çevre ilçelerden sendika ve temsilcilik bazında katılımlar gerçekleşti. Ayrıca her yıl olduğu gibi işçi bayramına katılım gösteren CHP'nin Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Belediye Başkan Yardımcıları Dursun Mirza, Ozan Onur, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Başkanı Metin Ok, Sodev Genel Sekreteri Mehmet Tüm dikkat çeken isimler oldular.

İktidar eleştirildi

Cumhuriyet Meydanındaki kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. 1 Mayıs’a dair gerçekleştirilen kısa konuşmanın ardından Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Bandırma Şubesi Başkanı Gültekin Mutlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Gültekin Mutlu’nun ardından konuşan Bandırma Petrol-İş Şube Başkanı İsmail Kayan oldu. İsmail Kayan siyasi iktidara çağrıda bulunarak, borların özelleştirilmesine ilişkin yasa tasarısının geri çekilmesini istedi. Kayan, ülkemizdeki konfederasyonları bu konuda birlikte hareket etmeye ve 20 gün içinde alınacak bir kararla toplu grev yapmaya çağırdı. Konuşmaların ardından her yıl olduğu gibi İşçi Bayramı çekilen halaylar eşliğinde sonlandırıldı. 1 Mayıs kutlamaları verilen müzik konseriyle sona erdi.