Bandırma’da İlk Ferrobor Üretim Tesisinin Temeli Atıldı

17 Eylül Cumartesi günü sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz ve Bandırma Şube Yöneticilerimizin de katılım sağladığı Türkiye’nin ilk Ferrobor üretim tesisinin temel atma töreni gerçekleşti.

19.09.2022

Sendikamız Bandırma Şubesinin örgütlü olduğu Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye’nin ilk ferrobor üretim tesisinin temel atma töreni yapıldı.

Ferrobor üretimine başlanması ile savunma sanayi ve havacılık, otomotiv sektörü, tıp elektroniği ve elektronik ev aletleri gibi pek çok alanda katmadeğeri yüksek ürünün ülkemizde üretilmesi hedefleniyor.

Cumartesi günü yapılan ve sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz ile Bandırma Şube Yöneticilerimiz ve üyelerimizin de yer aldığı  temel atma töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer ile Genel Müdür Yardımcısı Özgür Saç, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Osman Zengin de katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda ferrobor tesisinin, 2023 yılının sonlarında hizmete alınacağı belirtildi.