• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandırma'da kadın sağlığı konferansı

Sendikamızın Bandırma şubesi ile Petrol-İş Kadın Dergisi genel yayın yönetmenimiz Necla Akgökçe ve editörümüz Selgin Zırhlı Kaplan tarafından organize edilen, 'Kadın Sağlığı Sorunları ve Toplumsal Cinsiyet' ve 'Kadın Problemleri' konulu konferans Bandırma Eken Prestige Otel toplantı salonunda 22 Ocak tarihinde yapıldı.
22.01.2006

Sendikamızın Bandırma şubesi ile Petrol-İş Kadın Dergisi genel yayın yönetmenimiz Necla Akgökçe ve Editörümüz Selgin Zırhlı Kaplan tarafından organize edilen, 'Kadın Sağlığı Sorunları ve Toplumsal Cinsiyet' ve 'Kadın Problemleri' konulu konferans Bandırma Eken Prestige Otel toplantı salonunda 22 Ocak tarihinde yapıldı. Saat 13.00’de başlayan konferansa Petrol-İş Sendikası’na üye kadın çalışanlarımız ve çalışanlarımızın eşleri yoğun bir katılım gösterdiler.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz İsmet Yiğit sendikanın sadece işçi haklarını ve ücretleri düzenleyen bir kuruluş olmadığını belirterek, “İşçilerimizin eşlerinin, kadınlarımızın sağlık yönünden iyi durumda olmaları gerek. Çünkü onlar geleceğimizin teminatları, çocuklarımızın anneleridir. Ben katılımcılara ve konuşmacılara buradan teşekkür ediyorum” dedi.
Bandırma Şube Başkanımız Hüseyin Koçyiğit ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sendikamız sadece toplu-iş sözleşmelerine, üyelerinin hak ve menfaatlerini geliştirmeye değil, sosyal aktivitelere ve eğitime de önem vermektedir. Bu eğitimlerimiz sadece üyelerimize değil üyelerimizin eş ve çocuklarına yöneliktir. Gökkuşağı Çocuk Dergisi, Kadın Dergisi buna örnektir. Bugün burada kadınlarımızın sağlığıyla ilgili yapılacak olan eğitim örgütümüzde ilk olarak Bandırma’da gerçekleştiriliyor. Bu imkanı sağlayan Genel Merkez yöneticilerimize ve eğitimcilerimize teşekkür ederek bu toplantının başarılı geçmesini diliyorum.”
Konferansta, İstanbul Üniversitesi Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Birimi Hemşiresi Melek Ergin ile İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı Eğitimcisi Ayşe Köybaşıoğlu Güngör kadının hayat çizgisi, egzersiz, genel sağlık ve kadın sağlığı sorunları ile toplumsal cinsiyet ve kadın sağlığı konusunda konuşma yaptılar.
Konferansın sonunda katılımcılar olumlu görüşler bildirerek bu etkinlikten memnuniyetlerini belirtip bunun gibi etkinliklerin devam etmesini istediler.