• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BASF Sendika Temsilcileri Global Toplantısı Genel Merkezimizde Yapıldı

Frederic Ebert Vakfı’nın katkılarıyla IndustriALL Küresel Sendika iş birliği ile düzenlenen BASF Sendika Temsilcileri Global Toplantısı Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca’nın katılımıyla yapıldı.

26.06.2019

IndustriALL Küresel Sendika iş birliği ile düzenlenen BASF Sendika Temsilcileri Global Toplantısı 25 Haziran Salı günü Petrol-İş Genel Merkezinde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca’nın yaptığı toplantıya  Almanya Kimya Sendikası IG BCE Almanya Temsilcisi ,Basf Almanya İşletme Konseyi Temsilcisi, Basf Avrupa İşletme Konseyi, Basf Kuzey Amerika  İşletme Konseyi Temsilcisi, Basf Latin Amerika Ağı Koordinatörü Airton Cano, Basf Asya Pasifik Ağı Koordinatörü Raghuram Theramkudalu, IndustriALL Küresel Sendika Sanayi Direktörü  Tom Grinter, FES Vakfı Türkiye Temsilcisi ile birlikte birçok  ülkeden sendika temsilcisi katıldı.

Toplantının ilk oturumunda, açılış oturumu şeklinde olup, oturum konuşmacıları ile tanışma ve çerçeve sunuşlarıyla başladı. Bu oturumda Basf Almanya İşletme Konseyi Temsilcisi ve IndustriALL Küresel Sendika Sanayi Direktörü  Tom Grinter dünyada 154 yıl, Türkiye’de ise 139 yıllık bir ticari geçmişe ve 50 yıllık üretim tarihine sahip olan BASF işyeri hakkında genel bir değerlendime yaptı.
Toplantının ikinci oturumunda ise Avrupa’da ve Almanya’da Basf işyerlerindeki çalışma ilişkilerine değinildi. Basf Almanya İşletme Konseyi ve Basf Avrupa İşletme Konseyi temsilcileri katılımcılara işyerlerindeki sendikal durum ve sosyal diologlar hakkında  bilgiler verdiler.

Öğlen yemeğinin ardından tekrar bir araya gelen temsilci ve katılımcılar toplantının üçüncü oturumunda ise Basf Latin Amerika Ağı Koordinatörü Airton Cano, Basf Asya Pasifik Ağı Koordinatörü Raghuram Theramkudalu, Avrupa dışı bölgelerde  Basf Sendika ağı oluşturma deneyimlerini ve bölgesel düzeyde çalışma ilişkilerinin güncellenmesi  gibi konular ele aldılar.

Toplantının son oturumunda  Basf Sendikaları Küresel Ağı’nın geliştilmesi ve şirketler arası diyaloğu artırma üzerine konuşuldu.

Beş oturumdan oluşan toplantı, farklı ülkelerden gelen katılımcıların tartışmaları ile son buldu.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı