• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Basın Bildirisi

25.10.2007

Basın ve Kamuoyuna

25.10.2007

Hakkari Yüksekova'da yapılan menfur saldırıda 12 askerimiz şehit olurken 16 askerimizin yaralanması ülkemizde büyük bir infal yaratmıştır.

Kırıkkale'de bulunan sivil toplum örgütleri olarak acımız büyük. İlimizin bir evladı da bu saldırıda şehit olmuştur. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar, başta şehit aileleri olmak üzere milletimize başsağlığı diliyoruz.

ABD'nin Büyük Orta doğu Projesi olarak ortaya koyduğu Irak'ın işgali ile başlayan süreç tüm Ortadoğu'da kardeşi kardeşe kırdıran, etnik, dinsel, mezhepsel savaş ve çatışmalarla devam etmektedir. Aslından bölgenin petrol ve doğal zenginliklerine el koymayı amaçlayan bu projede terör örgütü taşeron olarak kullanmakta olup insani ve ahlaki her türlü değerden yoksun, gece karanlığında haince Mehmetlere saldırmaktadır.

Ülkemizde toplumsal barış tehdit altındadır. Toplumda giderek çatışma ve ayrışma kültürü hakim olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kimlik bağlamında birbirine düşürecek politikalar izlenmekte, toplum inatla birbirine kin besleyecek bir yapıya doğru götürülmektedir. Oysaki bu topraklarda binlerce yıldır birlikte yaşamış olan bu insanlar birbirlerine hep hoşgörü ile yaklaşmışlardır.

Toplumsal sağduyu her zamankinden daha geçerli olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamı bilmelidir ki emperyalizmin yüzyıldır ülkemizde yapmak istediği toplumu din,etnik köken, mezhep temelinde ayrıştırmaktır. Bu oyunu bozacak olan bizleriz. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek bu oyunları boşa çıkartabiliriz.

Emperyalist güçler terör örgütünü halkımıza karşı kullanarak ülkemize karşı örtülü bir savaşı sürdürmektedir. Türkiye'nin terörün üstesinden gelecek gücü vardır. Biz sivil toplum kuruluşları olarak bu mücadelenin sadece askeri bir mücadele olmadığını, siyasi, ekonomik, toplumsal bir mücadele olduğu bilincindeyiz. Bu bağlamda verilecek her türlü mücadelenin yanında olacağımızı, ülkemizin barışı, halkımızın huzuru, güvenliği ve bağımsızlığımız açısından önemini biliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Kırıkkale Sivil Toplum Örgütleri adına
Recep SEFER