Medyada Türk-İş Genel Kurulu
Boyun eğmeyecek bir Türk-İş geliyor
8-11 Aralık günlerinde Türk-İş kongresi yapılacak. Kongre öncesinde Türk-İş içerisindeki 10 sendika Sendikal Güç Birliği adı altında Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın”ı aday olarak gösterdi.
Konuyla ilgili Odatv’ye konuşan TekGıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel neden böyle bir platforma ihtiyaç duyulduğunu anlattı.
AKP iktidarı döneminde yaşanan anti-demokratik uygulamalara vurgu yapan Türkel, Türk-İş konfederasyonun tüm bu gelişmelere sesiz kaldığını söyleyerek, iktidarın güdümünde bir politika uyguladığına vurgu yaptı.
Tekel mücadelesine de dikkat çeken Mustafa Türkel, bu süreçte Türk-İş yönetiminin kendilerine ayrı iktidara ayrı söylemler içinde iki yüzlü bir politika izlendiğine işaret etti. Tekel mücadelesine sahip çıkmadığı için Türk-İş yönetimini çok sert bir dille eleştiren Türkel, “Tekel işçisine bir çorbayı dahi çok gördüler” dedi.
devamı için:
http://www.odatv.com/n.php?n=iktidara-boyun-egmeyecek-bir-turk-is-geliyor-0612111200





