• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman işçi hareketinin neferi Ahmet Teymurtaş vefat etti

1980-1993 tarihleri arasında sendikamızın Batman Şube Başkanlığını yapmış, bütün bu süre zarfında Batman işçi hareketine önemli katkılarda bulunmuş olan saygıdeğer Şube Başkanımız, değerli emekçi arkadaşımız Ahmet Teymurtaş 30 Ocak 2006 tarihinde vefat etmiştir.

30.01.2006
1980-1993 Dönemnde sendikamız şube başkanlığı yapmıştı
Batman işçi hareketinin neferi, emekçi dostumuz Ahmet Teymurtaş vefat etti 1980-1993 tarihleri arasında sendikamızın Batman Şube Başkanlığını yapmış, bütün bu süre zarfında Batman işçi hareketine önemli katkılarda bulunmuş, örgütümüzün içerisinde elzem görevler üstlenmiş, gerek Batman ve gerekse de İzmir’de demokratik çerçevede siyasal faaliyetlerde bulunmuş olan saygıdeğer Şube Başkanımız, değerli emekçi arkadaşımız Ahmet Teymurtaş 30 Ocak 2006 tarihinde vefat etmiştir. Teymurtaş’ın vefatı, örgütümüzde, sendikal harekette büyük bir üzüntü yaratmıştır. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesinin, sevenlerinin, emekçi arkadaşlarımızın ve örgütümüzün başı sağolsun.
 
Mücadele içinde geçen onurlu bir yaşam 1952 yılında Eruh’ta doğan Teymurtaş, ilkokulu Eruh’ta, ortaokul ve liseyi 1969-1970 döneminde Siirt’te bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni kazandı. 1975 yılında Fakülte’nin Antropologie bölümünden mezun oldu. 1972 yılında, öğrenci iken Ulaştırma Bakanlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. 1974 yılında bu görevden ayrıldı ve 1976 yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Muhasebe Müdürlüğü’ne işçi olarak girdi. 1978 Temmuz’unda askerlik görevini yapmak üzere işten ayrıldı. 4 aylık yedek subay eğitimini Tuzla Piyade Okulu’nda yaptıktan sonra Erzurum Aşkale’de asteğmen olarak 4. Zırhlı Tugay 2. Mknz. Piyade Alayı’nda vatani görevini bitirdi. Nisan 1980’de askerlik dönüşünde TPAO Bölge Müdürlüğü’nde işçi olarak tekrar işe başladı. Teymurtaş, Mayıs 1980’de sendika seçimlerine katılarak Sendikamızın Batman Şube Başkanı oldu. 1980’den 1993 yılına kadar bu görevde bulundu. Sendikacılık döneminde çeşitli defalar siyasi nedenlerden ötürü göz altına alınan Teymurtaş, ancak bunların hepsinden beraat etti. Ahmet Teymurtaş evli ve dört çocuk babasıydı.
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı