• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman Şubesi'nin 1 Mayıs Talebi: Petrolden Pay İstiyoruz

Batman’da 1 Mayıs kutlamaları coşkulu geçti. İçlerinde Petrol-İş Batman Şubesinin de yer aldığı Sivil Toplum Örgütleri, öğle saatlerinde Turgut Özal bulvarındaki Dörtyol kavşağında bir araya geldiler. Kortej Atatürk Parkına kadar ‘Biji Yek Gulan’ sloganı atarak yürüdü.

Basın Servisi
02.05.2014

Etkinliğe HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Petrol-İş Şube Başkanımız Mustafa Mesut Tekik, DİSK Genel İş Şube Başkanı Murat Akın, SES Şube Başkanı Mustafa Yurtsever,  HDP İl Başkanı Mahmut Çiftçi ve emekçiler katıldı. Alanda işçilerin ‘Hayatımızı kazanırken kaybetmek istemiyoruz’, ‘Taşerona hayır’, ‘Biji yek gulan’ ve ‘Ankara çek elini TPAO’dan’ yazılı dövizler dikkat çekerken, alanda toplanan üyeler yerel sanatçıların müziği ve davul-zurnalarla sık sık halay çekti.

Artı Değerden Pay

Programda konuşan Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, Batman’ın petrolden hak ettiği payı alması gerektiğini belirterek: “Petrolümüzden ve emekçinin ürettiği artı değerden Batman’a destek istiyoruz. Batman’ın kendini yerelden yönetmesine pay aktarılmasını talep ediyoruz. Pazartesi günü TPAO’da iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. TPAO’nun üzerindeki uğursuz ellerin kırılması için mücadeleye start vereceğiz” dedi.

Kaynak: Batman Şube