• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bericap işçilerine dayanışma ziyareti

Petrol-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, direnişlerinin 161. gününde Bericap işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

03.06.2011

“Bu direniş yanlızca Bericap işçisinin değil, Petrol-İş’in direnişidir”

Petrol-İş Sendikası 26. Dönem, 11. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu üyeleri direnişlerinin 161. gününde Bericap işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunarak, Türkiye’nin dört bir yanında kurulu fabrikalarda çalışan Petrol-İş üyesi 25 bin işçinin selamını getirdiklerini, mücadalede yanlız olmadıklarını bildirdiler.

Sendikanın, 1 Haziran’nda İstanbul’da toplanan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nun ikinci gününde Gebze’de kurulu fabrika önünde 161 gündür direnen Petrol-İş üyesi Bericap işçilerini ziyaret eden Başkanlar Kurulu üyeleri, ziyaret sırasında yaptıkları konuşmalarda Bericap işçisinin yanlız olmadığını, Petrol-İş tarihinin, direnişlerle, mücadelelerle dolu olduğunu, Bericap direnişinin de bu mücadele tarihi sayfalarında onurlu yerini daha şimdiden aldığını söylediler.

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa, Öztaşın, Genel Sekreter Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreter İbahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz, Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Reşat Tüysüz, Adana Şube Başkanı Ahmet Kabaca, Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Muhlis Nergiz, Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Üzeyir Tufan ve üyeleri, şube idari ve mali sekreterlerinin ziyaretini Bericap işçileri büyük bir coşku, alkış ve sloganlarla kaşıladılar. Bericap işçilerinin örgütlü olduğu Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz’ün direnişte gelinen süreci anlatmasından sonra Adana, Mersin, İstanbul 1 Nolu, Kocaeli, Bandırma ve Ankara şube başkanlarımız ve Merkez Denetleme Kurulu Başkanımız da birer konuşma yaparak, direnişteki Bericap işçilerinin 161 gündür sürdürdükleri mücadeleyi takdir ettiklerini, bu direnişin sadece Bericap direnişi değil, Petrol-İş üyesi bütün işçilerin direnişi olduğunu, direnen işçinin mutlaka kazanacağını söylediler.

Petrol-İş’in geçmişteki büyük direniş ve grevlerinden örnekler veren şube başkanları, Bericap direnişinin de Petrol-İş’in mücadele tarihinde, işçi sınıfı tarihinde daha şimdiden önemli bir yer aldığını belirttiler.

Mersin Şube Başkanımız Murat Marangoz, “Biz Novamed’de, kadın üyelerimizle 448 gün direndik ve fabrikaya girdik. Sizin de direne direne kazanacağınıza yürekten inanıyoruz. Biz 900 kilometre uzaklıktayız ama gönüllerimiz hep bir, mücadele anlayışımız bir. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece hiç bir güç bizi yenemez” dedi.

Adana Şube Başkanı Ahmet Kabaca da yaptığı konuşmada, Bericap işçisinin direnişi ile gurur duyduklarını, işverenin Bericap işçisine saldırısının, tüm örgüte, tüm işçi sınıfına yapılmış bir saldırı olduğunu, bu direnişin Bericap işyerinde örgütlülüğü korumak için yapıldığını belirterek, Bericap işçilerine mücadelelerinde başarılar diledi.

Diğer şube başkanlarımızın konuşmalarından sonra Genel başkanımız Mustafa Öztaşkın da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sizler kışın o zor koşullarında, soğuk, ayaz, yağmur, çamur demeden bu onurlu direnişi bugünlere kadar getirdiniz. Bugün de ilk günkü gibi direnişi coşkuyla, heyecanla, umutla sürdürdüğünüzü görüyorum.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzun en önemli gündem maddelerinden biri Bericap ve Polyplex direnişleriydi. Bericap işvereninin sendika karşıtı tutmununu buradan bir kez daha kınıyoruz. Bizim amacımız bu işyerinin batması değil, üretim yapmasıdır. Ama biz örgütlü olarak, sendikalı olarak çalışmak istiyoruz. Bericap çalışanlarının tümünün içeri alınmasını, içeride örgütlü, sendikalı çalışmalarını, üyelerimize baskı yapılmamasını, taşeron-müteahhit işçilerle sendikalı işçi ayırımı olmamasını, tüm çalışanların sendikalı olmasını istiyoruz.

Petrol-İş Sendikası, bugüne kadar olduğu gibi direnişler için maddi ve manevi bütün olanaklarını seferber edecektir. Hepinize başarılar diliyor, bu onurlu mücadeleyi ilk günkü heyecanla sürdürdüğünüz için hepinizin alınlarından öpüyorum.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU