• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BES Temsilcisine muhbirlik teklifi

Ankara Adliyesi İşyeri Temsilcilerinden Civan Yıldırım’a sahip çıkmak için Adliye önünde bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası üyeleri sendikalarına yönelik baskı, işten atmalar ve muhbirlik dayatmalarına karşı Başbakanı ve Adalet Bakanını göreve davet etti.
30.11.2011

Ankara Adliyesi İşyeri Temsilcilerinden Civan Yıldırım’a sahip çıkmak için Adliye önünde bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri sendikalarına yönelik baskı, sürgün, ceza, işten atmalar ve muhbirlik dayatmalarına karşı Başbakanı, İçişleri Bakanını ve Adalet Bakanını göreve davet etti. Adliye önünde Adliye İşyeri Temcileri Civan Yıldırım’a sahip çıkmak için bir araya gelen BES üyeleri, “Civan Yıldırım yalnız değildir,” “Muhbirlik insanlık suçudur”, yazılı dövizler taşıdılar.  KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de destek verdiği eylemde konuşan BES Genel Başkanı Osman Biçer, son günlerde sendikalarına karşı yapılan hak ve hukuk tanımayan saldırılara karşı açıklamalar ve eylemler yaptıklarını dile getirdi. Daha önce işten atılan adliye işyeri temsilcileri Fatma Ekin ve Turgay Akçay’ın işe geri döndürme mücadelesini verirken SGK Ankara İl Müdürlüğü Sıhhiye Sağlık ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü işyeri temsilcisi Ahmet Turan’ında görevinden uzaklaştırıldığını işaret etti. Ahmet Turan için dün SGK Genel Müdürlüğünün önünde yapılan eylemden sonra arkadaşlarının göreve iade edildiği haberini veren Biçer, “Bu konuda hepinizi kutluyorum” dedi.

TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Biçer, Civan Yıldırım’ın 24 Kasım 2011 günü akşam saatlerinde kendisini polis olarak tanıtan üç kişi tarafından evinin önünden kaçırılmak istendiğini söyledi. Arabaya zorla bindirilmek istenen Civan Yıldırım’a ismiyle hitap eden kişiler tarafından sendikaları aleyhine muhbirlik yapması teklifinde bulunduklarını ifade eden Biçer olayı şöyle anlattı: “Civan Yıldırım şahısların kimliklerini görmeyi talep etmesi üzerine kişilerin telaşa kapılması ve bağırması karşısında bu kişilerin elinden kurtuldu.”

devamı için;