• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BES'ten 'fazla mesai' eylemi

Büro Emekçileri Sendikası "Maliye Bakanlığında fazla mesai ücretlerinde adaletsizlik yaşandığı" gerekçesiyle bakanlık önünde eylem yaptı.

25.08.2011

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, ''Maliye Bakanlığında çalışanlar arasında fazla mesai uygulamasında adaletsizlik yaşandığı'' gerekçesiyle eylem yaptı.
Maliye Bakanlığı önünde toplanan sendika üyeleri, alkış ve ıslıklarla bakanlığın fazla mesai uygulamalarını protesto etti.
Haberi görüntülemek için gelen bazı basın mensuplarının, Maliye Bakanlığının bahçesine alınmaması üzerine sendika üyeleri bir süre oturma eylemi yaptı.
BES Genel Başkanı Osman Biçer, oturma eyleminin ardından yaptığı açıklamada, ''Bir ülkede basın engelleniyorsa bırakın basın özgürlüğünü demokrasi bile yoktur'' dedi.
Sendika olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından 22 Temmuz 2011'de onaylanan fazla mesai uygulamasına ilişkin düzenlemeyi yargıya taşıdıklarını belirten Biçer, fazla mesai düzenlemesinde ''eşitsizliklerin ve adaletsizliklerin'' bulunduğunu savundu.
Maliye Bakanlığına, konuya ilişkin görüşme talebinde bulunduklarını, ancak bu taleplerine olumlu yanıt gelmediğini kaydeden Biçer, ek ödemelerde sürekli olarak üst düzey personel lehine düzenlemeler yapıldığını, ancak diğer personele gelince herhangi bir iyileştirmeden kaçınıldığını öne sürdü.
Biçer, 2005'ten bu yana uzman personelle olmayan personel arasındaki ücret uçurumunun derinleştiğini iddia ederek, bunun maliye emekçileri arasında ciddi bir bölünmeye yol açtığını savundu.
Yıllardır hükümetlerce tek taraflı olarak belirlenen yüzdelik maaş artışları dışında maaşlarında herhangi bir artış sağlanmayan maliye emekçilerinin ücretlerinin enflasyon karşısında eridiğini öne süren Biçer, ''Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın'' dedi.
Biçer, ek ödemelerin emekli aylıklarına dahil edilmesini de isteyerek, ''Keyfi bir biçimde kimi personelin ücretlerinde fiilen yapmış olduğunuz iyileştirmeyi, tüm maliye emekçilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenleyin, genelleştirin ve bu ücret iyileştirmesini temel ücretlerimize dahil edin'' diye konuştu.
Açıklamanın ardından Biçer ve beraberindekiler, Maliye Bakanlığının giriş kapısında bekletilen basın mensuplarının yanına yürüdü. Biçer'in burada da kısa bir açıklama yapmasının ardından grup dağıldı.