• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Bir çocuk bir yerlerde hep sizi hatırlasın'

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Petrol-İş Konferans Salonunda, eğitime vermiş oldukları önemli katkılardan dolayı, "Aziz Nesin" ve "Türkan Saylan" için bir program düzenlendi. Gecenin açılış konuşmasını Petrol - İş Aliağa Şube Başkanı ve Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri Dönem Sözcüsü İsmail Doğan yaptı.

25.12.2010

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Petrol-İş Konferans Salonunda, eğitime vermiş oldukları önemli katkılardan dolayı, "Aziz Nesin" ve "Türkan Saylan" için bir program düzenlendi. Gecenin açılış konuşmasını Petrol - İş Aliağa Şube Başkanı ve Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri Dönem Sözcüsü İsmail Doğan yaptı. İsmail Doğan, konuşmasında ülkeye mal olmuş iki değerli aydının öncülüğünde, meydana getirdikleri kurumların, çocukların eğitimine verdikleri önemi ve çocuklara yatırım yapanların ancak geleceği olabileceğinin bilincini her iki kurumda da gördüklerini ifade etti.

Anma gecesinde Nesin Vakfı Eski Başkanı Fevzi Örnek ise Aziz Nesin ile ilgili anılarını anlattı. Vakfın çalışmalarından da örnekler verdiği konuşmasında, Vakfın yetiştirdiği çocuklar ile ilişkinin kesilmediğini, bir anne baba ilişkisi gibi devam ettiğini söyledi.

Vakıf çocuklarının mülklerinde en iyi ortamda her türlü sorunlarının çözüldüğünü belirten Örnek, Aziz Nesin’in kitap satışlarından elde edilen gelirlerle bu sistemin devam ettirildiğinin altını çizdi. Örnek, “Son zamanlarda kitap satışları düştü. Belki hepimiz okuduk, ondan mı bilmem. Gençler de kitap okumuyorlar mı bilemiyorum ama Aziz Nesin her zaman okunması gereken bir yazar. Türkiye’de aslında hiçbir şey değişmiyor. Aziz Nesin’i okumak lazım, anlamak lazım. O'nun gibi de savaşmak lazım” diye sözlerini bitirdi.

Aziz Nesin ve Türkan Saylan'ın yaşamlarından derlenmiş slayt sunumları ile başlayan gece Devlet Opera Bale Sanatçısı Yunus Kırılmış’ın seslendirdiği türküler ile devam etti. Burçay Özdemir, Ali Musa Tunç, Ahmet Bilmen, Senem İnanlı dinletileri ile gece sona erdi.