• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL Deva İşçileri İçin İmza Kampanyası Başlattı:

BİR İMZA da SİZ VERİN

IndustriALL Küresel Sendika sendikalaştıkları için işten çıkarılan Deva işçilerine destek amaçlı bir imza kampanyası başlattı.  Kampanyaya dahil olmak isteyenler linki verilen adres üzerinden imza atarak destek olabilirler.

29.09.2014

IndustriALL'un başlattığı kampanyanın açıklaması şu şekilde:

Çokuluslu ilaç şirketi Deva Holding Petrol-İş Sendikası'na üye olan işçileri işten atmakla kurtulacağını zannediyor. Şirket bu işten kurtulacağını düşünüyor; çünkü şirketin merkezi Bahamalar'da. Fakat yanılıyorlar.

Eastpharma şirketler grubunun bir parçası olan Deva Holding ulusal ve uluslararası çalışma haklarına saygı duymalı, ulusal ve uluslararası çalışma kurallarına uyumalı ve Petrol-İş Sendikası ile diyaloga geçmelidir. İşten atılan 24 işçiyi derhal işe geri almalı ve ilk iş olarak toplu sözleşme imzalamak için sendika ile masaya oturmalıdır.

Deva Holding Tepe Yöneticisi Philipp Haas IndustriALL'un bu yılın başlarında konuya yaklaşımını ve taleplerini gözardı etmişti. Şirket şimdilerde uluslararası alandaki faaliyetlerini genişletmek ve Avrupa ve ABD pazarlarına yönelik ilaç ihracatı için buralardaki ilaç denetleyici kurullardan izin sertifikası almaya çalışıyor. Internet üzerinden yapılan bu kampanyaya katılın ve Philipp Haas'a Türkiye'de sendikalaştıkları için işten atılan işçiler varken Deva Holdingin büyümesinin kabul edilemez olduğunu söyleyin.

Kampanyaya şu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=2524

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı