• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Birinci Ayında Flormar mücadelesi daha da büyüyor

13 Haziran Çarşamba günü siyasi parti, sendika ve derneklerin Flormar işçileri ile dayanışma ziyaretleri devam etti.

13.06.2018

Direnişin birinci ayında  birçok siyasi parti, sendika ve dernek  Flormar işçilerine mücadelelerinde yalnız olmadıklarını göstermek için dayanışma ziyaretinde bulunmaya devam etti. Sabah erken saatlerde başlayan destek ziyaretleri gün boyunca devam etti.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik ve Gebze Şube yöneticilerimizin de hazır bulunduğu dayanışma ziyaretleri oldukça coşkulu geçti.

Sendikalı oldukları için işten çıkartılan Flormar işçileri 13 Haziran Çarşamba günü  direniş alanında, Ulusal Kanal’ın canlı yayın konuğu oldular. Mehmet Akkaya’nın röportaj yaptığı İşçiler sendikalı olma ve işten atılma süreçlerinde yaşadıklarını paylaştılar. Bir saat süren programda Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik ve Şube Başkanımız Süleyman Akyüz de sürece dair değerlendirmelerde bulundu.

Gün içerisinde  CHP Gebze ve Kocaeli örgütleri, CHP Kadın Kolları ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Vatan Partisi Gebze Örgütü direniş alanına geldi. Milletvekili ve parti temsilcileri yaptıkları açıklamalarda Flormar emekçisinin yanında olacaklarını belirttiler.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu DİSK Genel İş Sendikasının Kadıköy ve Maltepe şubeleri, DiSK Emekli Sen Sendikası ile  Eğitim-İş Sendikası’ndan yönetici ve temsilciler Flormar önüne gelerek işçilere dayanışma duygularını ilettiler. Ayrıca Bir Adım Daha Dayanışma grubu da işten atılan Flormar işçilerini ziyaret ederek mücadelelerinde yanlız olmayacaklarını belirttiler.