• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Biz açlıkla uğraşıyoruz, ya o 550 el?'

Emekli milletvekili maaşlarının yüzde yüz oranında arttırılması bir yana, asgari ücretle çalışan işçiler, sendikalı oldukları için işten atılmaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi'nde sendikalı oldukları için işten atılan işçilere, vekil maaşlarına yapılan zammı nasıl değerlendirdiklerini sorduk.

SOL HABER
28.12.2011

“Kıyak emeklilik” olarak tanımlanan ve emekli milletvekilleri ve bakanların maaşlarını 7750 TL’ye çıkaran düzenlemeyi sendikalı oldukları için işten çıkarılan Beşiktaş Belediyesi işçilerine sorduk. Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Beltaş şirketinde çalışan Genel İş üyesi 135 işçi ve toplamda 178 işçinin işlerine 31 Aralık tarihinden itibaren son veriliyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta yürüyüş yapıp tepkilerini dile getiren işçiler bugün yine Beşiktaş Belediyesi önüne yürüyerek tepkilerini dile getirdiler.

“Milletvekilleri zam alıyor, biz hak alamıyoruz”
Belediye önünde yapılan basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan işçilere, emekli milletvekilleri maaşları yüzde yüz arttırılırken, sendikalı oldukları için işten atılmalarını nasıl değerlendirdiklerini sorduk.

Uzun süredir belediyede çalışan Ekrem Tuncer, milletvekili maaşlarına yapılan düzenlemenin içler acısı olduğunu dile getirdi. Kendilerinin, iş güvencesi istedikleri ve sendikalı oldukları için işten çıkarıldığını belirten Tuncer, “Biz güvenceli çalışmak istedik. Aldığımız para zaten asgari ücret. Biz bununla geçinelim derken işten atıldık. Meclisteki partiler ise kendilerinin maaşlarına yüzde yüz zam yaptı. Durum içler acısı” diye konuştu.

Sendikalı ve güvenceli olduğu için işten atıldığını belirten Serdar Akça ise, milletvekillerinin kendileri için yaptıklarının çok küçük kısmını bile işçiler için yapmadığını söyledi. Buna tepki gösterip hak aradıklarında hemen kapı önüne konduklarını vurgulayan Akça, “Vekiller her zaman alıyor biz ise her zaman kapı önüne konuyoruz. Bu bir türlü değişmiyor” dedi.

devamı için: