• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Brezilya Kimya İşçileri Sendikasından Petrol-İş’e Ziyaret

Brezilya Kimya İşçileri Sendikası ABC Quimicos Sendikası heyeti bugün (19 Haziran 2019) Petrol-İş Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyaret Petrol-İş Sendikası ve ABC Quimicos arasında imzalanan sendikal eğitim ve işbirliği anlaşması çerçevesinde yapıldı.

20.06.2019

ABC Quimicos Genel Başkanı Raimundo Suzart, Olsa Brasil Co. Şirketi işçisi ve yanı zamanda sendika yöneticisi Lucas Alves de Melo, AkzoNobel işçisi ve sendika yöneticisi Sergio Luis Marcondes Carasso, Braskem Petrochemicals Co. Şirketi işçisi ve sendika yöneticisi Joel Santana de Souza ve sendikanın kıdemli danışmanı Nilton Freitas Petrol-İş Sendikası Genel Merkezinde Petrol-İş Merkez Yönetimi ile bir araya geldi.

Toplantıya Petrol-İş Sendikasından Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreter Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan ve Dış İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Yaşasın işçilerin uluslararası dayanışması!

İki sendika yöneticileri ülkelerindeki sendikal haklardan çalışma yasalarına, işçi sağlığı ve iş güvenliğinden taşeron çalışmaya bir çok konuyu masaya yatırdı. İki ülkenin hem siyasi hem de çalışma hayatı arasındaki benzerlikler ve farklılıklar ve ortak çalışma alanları görüşülen diğer konulardı.

ABC Quimicos Sendikası da aynı Petrol-İş gibi ülkesinde her zaman işçi sınıfının haklarını ve demokrasiyi savunmuştur. ABC Quimiqos Sendikası aynı zamanda 15 Temmuz 2016 tarihindeki Amerikancı-Natocu-Fetöcü darbe girişimine karşı sendikamıza dayanışma mektubu göndermiş, Brezilya işçilerinin dostluk ve dayanışma duygularını iletmişti. Bu mektup Petrol-İş Derigisinde dostluğumuzun sağlam bir işareti olarak yayınlanmıştı.

İki sendika yöneticilerinin de ortak sorunlara ortak sendikal çözümler bulunması konusundaki konuşmaları ikili işbirliğinin ve dayanışmanın sürüdürülmesi istekleri ile son buldu.

Brezilya sendikası heyeti ülkemizde bulunacakları dört gün boyunca sendikal çalışmalar çerçevesinde ülkemizde işyeri ziyareti başta olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunacaklar. Heyetin bir kısmı dört gün sonra ülkesine dönecek; geri kalanı  ise Brezilya’dan yeni gelecek sendika temsilcileri ile birlikte Petrol-İş Sendikası Genel Merkezinde 25-27 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak “IndustriALL Küresel Sendika Dünya Kimya ve İlaç Sendikaları Konferansı”na katılacaklar.