• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Burda Bebek’te Direniş 5. Gününde

Pazartesi günü başlayan fabrika önündeki mücadelemiz 5. gününde. Burda Bebek’te Petrol-İş bayrağı dalgalanana dek mücadelemiz büyüyerek devam edecek.

24.11.2023

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Burda Bebek Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’de 20 Kasım Pazartesi günü başlayan direnişimiz bugün 5. gününde.

Burda Bebek işyerinde çalışan işçiler hayat şartlarının her geçen gün daha da zorlaştığı koşullarda güvenceli, geçinebilir ve daha iyi koşullarda koşullarda çalışmak, örgütlü durabilmek adına sendikamız Düzce Şube öncülüğünde Petrol-İş’e üye oldular. Mart ayında çoğunluk tespitinin sendikamız lehine gelmesi, işveren tarafından süreci uzatmak adına yapılan girişimlerin de sonuçsuz kalması sonrasında Burda Bebek’te yetkili olduğumuz Kasım ayı içerisinde Yargıtay tarafından da tescil edildi.
Ancak işveren sendikal örgütlenmeyi kabul etmek yerine baskı ve işten çıkarma yolunu tercih ediyor. Şu ana kadar Burda Bebek’te iki kişi temmuz ayında olmak üzere toplam 9 üyemiz Kod 45 koduyla işten çıkarıldı.

Pazartesi günü başlayan fabrika önündeki mücadelemiz 5. gününde devam ediyor. Burda Bebek’te Petrol-İş bayrağı dalgalanana dek mücadelemiz büyüyerek devam edecek.