• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bursa Şube Başkanımız Nuri Han grevdeki T. Metal işçilerini ziyaret etti

Basın Servisi
27.04.2012

Bursa Şube Başkanımız Nuri Han Gemlik Serbest Bölgede greve çıkan Türk Metal üyesi işçileri ziyaret etti. Gemlik Serbest Bölgede bulunan Komvek Karasör fabrikasında işverenle analaşamayan 20 işçi 20 Nisan'da grev önlüğü giydi. Serbest Bölge’de faaliyet gösteren ve Türk Metal Sendikası'nın yetkili olduğu Komvek fabrikasının kapısına grev pankartı asan işçiler davul zurna eşliğinde halay çekerek grevi başlattılar.

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Kemal Durmaz yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde işverenle maaş konusunda anlaşma sağlanamadığını belirterek, 23 Şubat tarihinde aldıkları grev kararını uygulamaya soktuklarını söyledi. Kemal Durmaz, işverenin işlerimiz iyi değil diyerek klasik söylemlerle işçileri ve sendikayı oyaladığını belirterek, "Biz sendika olarak hakkın ve emeğin peşindeyiz. Samimiyet , bir uzlaşma ortamı için temel şartlardan biridir. Komvek işvereni öncelikle fabrikada çalışanlara sevgi duyduğunu, onların emeğine saygı gösterdiğini kanıtlamalıdır. Bu süreç işverenin sevgisini ve saygısını kanıtlaması için ideal bir zamandır" dedi.

"İşçiyiz haklıyız," "Söke söke alacağız" sloganların atıldığı grev başlangıcında, greve giden işçiler ve onlara destek olan sendika üyesi işçiler davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Kaynak: Bursa Şube