• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Kurul

Bursa Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Bursa Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu 25 Eylül 2016 tarihinde Bursa'da yapıldı.

26.09.2016

Bursa  Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu'nu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, divan üyeliklerine ise  Adıyaman Şube Başkanımız Ali Tirpan, İstanbul 2 No'lu Şube Başkanımız Niyazi Recepkethüda, Düzce Şube Başkanımız Muzaffer İşık, Trakya Şube Başkanımız Ercan Yavuz seçildi.

Bursa Şubemizin Olağan Genel Kurulu'na Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, şube başkanları, şube yöneticileri,  Konfederasyonumuzun Türk-İş'in Bursa Bölge Temsilcisi, Bursa'dan sendikaların, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, Bursa şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve üyelerimiz de katıldı.

Şube Başkanlığına Erhan Yakışan, Başkan Yardımcılıklarına  Hüseyin Gürkaş, Ersin Birgül (Mali), Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Kamil Bayrak ve Kadir Yeni seçildi.

Denetim Kurulu üyeliklerine Murat Akdağ, Remzi Beloğlu, Mustafa Ar,  Disiplin Kurulu üyeliklerine ise Faruk Söyler, Yasin Sevim ve Hüseyin Karadeniz seçildi.

"Sendikasız tek bir işyeri kalmayana dek örgütleneceğiz"

Bursa Şube Genel Kurulu saygı duruşu yapılmasının ve İstiklal Marşı okunmasının ardından,  Şube Başkanı Erhan Yakışan'ın açış konuşmasıyla başladı. Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan ülkemizde gerçekleştirilen darbe girişimini ve her türlü terör eylemini şiddetle kınadığını belirtirken, şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Bursa Şubemizin örgütlü olduğu işyerleri  Plastiform, Contitecth, Aktaş, Vibracoustic, Kaplam Kağıt, Kross Otomotiv, MKS Marmara, Laspar işyerlerindeki TİS ve örgütlenme çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Örgütlenmenin önemine vurgu yapan Yakışan; "Sendikasız tek bir işyeri kalmayana dek, örgütlenme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bursa büyük bir potansiyel barındırıyor, buraya tek şube yetmeyecektir." dedi.

Bursa Şubemize bağlı Gemlik Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Gemlik Gübre San. A.Ş. işyerinde toplu iş sözleşmesinde yaşanan anlaşmazlıktan dolayı 35. gününe giren Gemlik Gübre Grevi hakkında da konuşan Başkan Yakışan grev uygulaması sürecinde, grevdeki işyerini ziyaret eden birçok siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum örgütünün olduğunu belirtti.

"Darbe girişimini lanetliyoruz"

Şube Başkanı  Erhan Yakışan Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ı kürsüye davet etti. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar darbe girişimi ve sendikamızın bu hain girişime karşı aldığı tavrıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Yaşar, "250'ye yakın vatandaşımız ve güvenlik mensubumuzun şehit olduğu, binlercesinin yaralandığı darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Sorumlular evrensel hukuk kuralları çerçevesinde yargılanmalı ve en ağır cezalara çarptırılmalıdır." Genel Başkanımız; "Yöneticilerinden üyelerine tüm Petrol-İş camiası, bu bilinçle ve ülkesine sahip çıkmak üzere 15 Temmuz gecesinden itibaren sokağa çıkmıştır. Genel Merkez düzeyinde ve 16 şubesinin bulunduğu illerde demokrasiyi savunmak adına net bir tavır almıştır. Petrol-İş, toplumsal sorumluluğunun bilinci ve demokrasiye olan bağlılığıyla, darbelere ve terör eylemlerine karşı bu net ve kararlı tavrını sürdürecektir. Bu vesileyle, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen darbecilere karşı, demokrasiyi ve milletin iradesini savunurken hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize minnettar olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum." dedi.

"İşyerlerimizde kiralık işçiliğe izin vermeyeceğiz"

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Petrol-İş olarak BES'in zorunlu hale getirilmesini doğru bulmadıklarını dile getirirken kiralık işçilik uygulamasına karşı olduklarını vurguladı. Yaşar konu ile ilgili şunları söyledi; "Kiralık işçilik uygulamasına karşı olduk. Yaptığımız tüm müdahalelere rağmen, yasanın kabul edilmesine engel olamadık ancak Petrol-İş'in örgütlü olduğu hiçbir işyerine kiralık işçilik uygulamasına müsaade etmeyeceğiz."dedi.

Sendikal gündemde en ön sıralarda yer alan kıdem tazminatı konusu hakkında da görüşlerini dile getiren Genel Başkan Yaşar, kıdem tazminatı ile ilgili yapılan anketlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Basının huzurunda hemen burada canlı bir anket yapalım diyen Genel Başkan Yaşar, salonda bulunanlara Kıdem tazminatının fona bağlanmasını mı yoksa şu anki haliyle mi kalması istediklerini sordu. Salonun tamamı, fona bağlanmasına karşı çıktı.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar genel kurulda, toplu sözleşme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Bu çerçevede sendikamızın önümüzdeki dönemde de doğru müzakere ve doğru mücadele anlayışı ile hareket edeceğini vurguladı ve "Bir yılda 30 TİS imzaladık. Önümüzdeki yıl 45 TİS imzalanacak. 14 işyerimizde dava sonuçları olumlu sonuçlandığı takdirde müzakere süreci başlatacağız." dedi.

Yaşar, Gemlik Gübre'yi olumsuz etkileyen Nitratlı Gübre satışının yasaklanması ile ilgili, gübre imalatı konusunda hazırlanan dosyanın Savunma Bakanlığı'na sunulacağını söyledi.

Türkiye'de iş cinayetlerinde yılbaşından bu yana 1250 kişinin hayatını kaybettiğinin altını çizen Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, hayatını kaybedenlerin çok az bir bölümünün örgütlü işyerlerinde çalıştığını söyledi. Sendikamızın da İşçi Sağlığı konusunda çalışmaları konusunda bilgi verdi. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, ayrıca MKE ve Mutlu Akü işyerlerimizdeki işçi sağlığı ve iş güvenliği hususunda yaşanan olumsuzlukların yerinde tespit edilerek rapor hazırlandığını, işyerlerinde yaşanan olumsuzluklara ve sıkıntılara müdahale ettiklerini söyledi.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Petrol-İş'in ülkemizde lastik üretimi ve istihdamının desteklenmesi adına yaptığı girişimlerin paralelinde, sektördeki işçi ve işveren temsilcileriyle görüşme ve toplantılar yapıldığını aktardı ve şunları söyledi; "Yerli lastik üretimini desteklemek adına yapmış olduğumuz çalışmalar neticesini verdi. İthal lastikler için, ek vergiler hayata geçti." dedi.

Ayrıca Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, sendikamızın gündeminde yer alan Fiili hizmet süresi zammı hususunda çalışmalarımızın devam ettiğini ifade ederek, "öncelikle MKE işyerimizle ilgili yapacağımız akademik çalışmamızı, Türk-İş aracılığıyla Meclis'e sunacağız." dedi.

Sendikamızın kaynaklarını sendikal faaliyetlerin geliştirilmesi ve üyelerimizin yararı için en uygun şekilde değerlendirildiğini belirten Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, Sendikamızın üyeleri için değerli bir projesi olan İstanbul Misafirhanesi'nin inşaatının yıl sonunda biteceğini vurguladı.

Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar konuşmasında ayrıca sendikamızın kurumlarla yaptığı anlaşmalara da yer verdi; "Ferdi Kaza Sigortası noktasında üyelerimizin tümünü sigortalamak için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Genel Başkanımız konuşmasının ardından genel kurulda aday olmayan Bursa Şube Başkan Yardımcısı M.Sedat Özturan'a, Bursa Şubemize yıllardır verdiği hizmetlerinden dolayı bir plaket verdi.