• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Büyük Zaferin 107. Yılı Kutlu Olsun..!

Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18.03.2022

Çanakkale Zaferi yarattığı siyasi, sosyal ve askeri sonuçları ile Türkiye ve dünya tarihinde yeni bir döneme işaret etmiş, tarihin akışını değiştirmiştir. Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarında kazanılan bu zafer tüm dünya halklarına umut olmuştur.

18 Mart Zaferi sadece Türkiye tarihi için değil, dünya tarihinde de tüm olumsuzluklara rağmen mücadele etmenin, dayanışmanın ve birlik olmanın gücüyle emperyalizme karşı durulabileceğini göstermiştir. Çanakkale Zaferi’nde gösterilen irade ve kararlılık, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna da esin kaynağı olmuştur.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıldönümünde vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve onları kumanda eden Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan