• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şubesi'nden Açıklama:

"Çan Ortak'a Sendika Girecek"

Petrol-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu şubesinin yürütmüş olduğu örgütlenme faaliyetleri sonucunda Tuzla’da bulunan, askeriyeye karbonlu kıyafet üreten Çan Ortak ünvanlı işyerinde sendikamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapmış olduğu çoğunluk tespitine  olumlu yanıt aldı. İşverenin yasal itiraz süresi bekleniyor...

02.06.2015

Petrol-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu şubesinin yürütmüş olduğu örgütlenme faaliyetleri sonucunda Tuzla’da bulunan, askeriyeye karbonlu kıyafet üreten Çan Ortak ünvanlı işyerinde sendikamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapmış olduğu çoğunluk tespitine  olumlu yanıt aldı. İşverenin yasal itiraz süresi bekleniyor.

İşten çıkarılan üyelerimiz 1 Haziran 2015, Pazartesi günü 13.00'da Tuzla Aydınlı'da ki  işyeri önünde eyleme başladı. İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Niyazi Recepkethüda'nın yaptığı basın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır.

Değerli Emniyet Mensupları, Değerli Basın ;

Çeşitli fabrikalarımızdan gelen değerli temsilcilerimiz ;

İşten atılan değerli arkadaşlarımız ; hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Bildiğiniz üzere ÇAN ORTAK GİRİŞİMİ İşyerimizde bir süredir sendikal örgütlenme mücadelesi  içerisindeyiz. Bizim bu onurlu mücadelemizde bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum.

“Biz insan gibi çalışmak istiyoruz. Artık DUR demenin zamanı gelmiştir” diyerek  ve yasadan doğan en doğal haklarını kullanarak burada çalışan arkadaşlarımız sendikamıza üye olmuşlardır. Yıllardır bu işyerinde arkadaşlarımızı insan yerine koymadan çalıştırıyorlar. Biz burada çalışan arkadaşlarımızın, işyerindeki  baskılardan kurtulmak  ve  hak ettiklerinin karşılığını almaları için mücadele veriyoruz. Sendikalı olmak sanki yasal bir suçmuş gibi çalışan arkadaşlarımızı kapıya koydular. İçerde çalışan arkadaşlarımızın da E-Devlet şifrelerini ellerinden alarak tehditle ve zorla istifa ettiriyorlar.

Arkadaşlar ; Ben buradan hem hükümetimize , hem silahlı kuvvetlerimize sesleniyorum.

Silahlı kuvvetlerimize iş yapan bir işyeri böyle bir zorlama yapamaz.

Bütün yetkililere sesleniyorum. Bu tehditlere bir an önce dur demelerini bekliyoruz.

Biz , Petrol-İş Sendikası olarak bu işin takipçisi olacağız. Yasal yollardan , bütün çalışan işçilerimizin haklarını aramaya  devam edeceğiz.

Biz , Petrol-İş Sendikası olarak çalışan arkadaşlarımızın yanındayız. İşten çıkarılan arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar , Petrol-İş bu işyerine girene kadar onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz.

Hepinize teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Petrol-İş Sendikası

İstanbul 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu

Adına

Başkan
Niyazi RECEPKETHÜDA