Çankırı Şubemizde 1 Mayıs Kutlandı

03.05.2023

İşçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, Çankırı'da sendikamız Çankırı Şubesi öncülüğünde coşkulu bir şekilde kutlandı. 1 Mayıs kutlamasına sendikamız Çankırı Şube Yöneticilerimiz, üyelerimiz, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partiler ve vatandaşlar katıldı. Şube Yöneticileri ve üyelerimiz saat 11.30'da Çankırı Kucaklama taşı mevkiinden başlatıkları yürüyüşle 12.00'de Kent Meydanı'na ulaştılar.

Kent Meydanındaki 1 Mayıs açıklamasını Çankırı Şube Başkanımız Halil İbrahim Topcu yaptı. Açıklamada ülke ve emek gündeminde öne çıkan enflasyon, azalan alım gücü, hayat pahalılığı, vergi dilimlerindeki adaletsizlik gibi başlıkların yanı sıra şubemizin yerel düzeyde yürüttüğü örgütlenme çalışmaları, üyelerimizin yaşadıkları sorunlara da değinildi. 1 Mayıs programı boyunca üyelerimiz taleplerini dile getiren sloganlar attılar. Oldukça kitlesel ve coşkulu geçen 1 Mayıs kutlaması, 1 Mayıs'a katılanlara "İşçi Çorbası"nın servis edilmesinden sonra başladığı gibi coşkulu bir şekilde sona erdi.