• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Chp İzmit İlçe Kadın Kolları yönetimi sendikamızı ziyaret etti

19.01.2012

Başkan Hale Meriç ve Yönetim kurulu üyelerini Şube Başkanımız Salih Akduman ve Başkan Yardımcımız Nesimi Yetişoğlu misafir etti.

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları yönetimini kabul eden Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, toplumun en büyük sorununun örgütlenememe olduğunu söyledi.

Toplumsal sorunlar ve örgütlenmenin konuşulduğu ziyarette Hale Meriç, amaçlarının sendikal hareketlere nasıl katkıda bulunulacağı hakkında fikir sahibi olmak olduğunu ifade ederek, “Bu anlamda ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Nasıl fayda sağlarız? Nasıl yararlanırız? Bunu öğrenmek istiyoruz. Ziyaretlerimizi sürdürmeye de devam edeceğiz” dedi.

PATRONLARIN VİCDANI YOK

Ziyaretin kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade eden Şube Başkanımız Salih Akduman, siyasi partilerin ve sendikaların toplumu örgütlemek için elinden geleni yapması gerektiğini söyleyerek, “Ana sorun örgütlenmedir. Örgütlü toplum olmak sorunları çözecektir” diye konuştu. Özel sektörde bazı insanların vicdan sahibi olmadığını kaydeden Akduman, “Bazı patronlar işe insanları alırken veya mevcut işçilere sendikaya üye olmayacaksınız. Size ona göre ücret vereceğiz diyerek, çirkin tekliflerde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

HALKTAN KOPTUK

“Zamanında gerekeni yapamadık, boşluk oldu ve onlar da bu boşluğu doldurdu” diyen Bakan, Sendika Genel Merkeziyle birlikte hazırladıkları yasa tasarısın bitmek üzere olduğunu ve bunu hükümete teslim edeceklerini bildirdi. Akduman, “Sahayı boş bıraktığımız için AKP doldurdu” diyerek, “Sanırım yaşam seviyemiz yükseldi diye halktan koptuk” dedi. Akduman, insanların yaşama haklarının ellerinden alındığını belirterek, “Bu ülkeden başka yaşayacak yerimiz yok. Bu ülke bizim. Eğer Kocaeli halkı örgütlenmeyi bilseydi şu an Seka fabrikası hala çalışıyor olurdu” diye konuştu.

Kaynak: Kocaeli Şubesi