27. DÖNEM GENEL TEMSİLCİLER KURULU'NUN MESAJI:

Demokrasi, Barış ve Özgürlük Bizim Ellerimizdedir

Petrol-İş Sendikası 27. Dönem Genel Temsilciler Kurulu 8 Kasım Cuma günü sona erdi.  Temsilciler Kurulu Perşembe günü saat 10.15'de Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın'ın açılış konuşması ile başladı. Aynı gün 16 şubeden önceden belirlenmiş temsilcilerin konuşmalarıyla devam eden temsilciler kurulunun, ikinci gününde e- devlet uygulaması seminerinden sonra eğitim servisi uzmanlarımız sendikadaki eğitimleri anlattılar.  İki gün boyunca akşam saatlerinde şube etkinlikleri ile şenlenen temsilciler kurulu, genel başkanımızın kapanış konuşması ile son buldu.

12.11.2013

Petrol- İş Sendikası'nın genel kuruldan sonra ikinci büyük istişare kurulu olan ve 16 şubemizden  550 'inin üzerinde üyemizin, merkez  ve şube yöneticilerimizin  katıldığı 27. Dönem  Genel Temsilciler Kurulu'nun açılışını 7 Kasım Perşembe Günü Saat  10.00'da  Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar yaptı.

Konuşmasına “niçin burdayız?” sorusu ile başlayan  Ali Ufuk Yaşar şöyle devam etti:  “Örgütlenme, taşeronlaşma, kıdem tazminatı gibi genel konuları konuşmak için buradayız.  Bunun yanı sıra şubelerimizden tarafından düzenlenen etkinliklerimiz de var.  Ayrıca bizi izleyen işverenler ve yasa çıkaranlara karşı birlikteliğimizi de göstereceğiz.”

Genel Sekreterimiz daha sonra temsilciler kurulunun açılış konuşmasını yapmak üzere Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın'ı kürsüye davet etti.  Sendikamızın  ekonomik, demokratik ve özgürlükler mücadelesi çerçevesinde faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Öztaşkın, eşitlik, barış ve özgürlüğe inanmayanların sendikacı iyi olamayacağını da vurgu yaptıktan sonra demokrasi savunusunun sendikacılık için olmazsa olmaz olduğuna değindi: “Demokrasi sendikaların yaşam kaynağıdır, biz darbelere ve anti- demokratik uygulamalara  karşıyız. Çünkü sendikacı aynı zamanda ve öncelikle iyi bir demokrat  olmalıdır. İşyerinde, ülkesinde, dünyada gerçek demokrasi bizim ellerimizle kurulacaktır.  Hepinizi  gerçek demokratlar olmaya çağırıyorum” dedi.

Din, cinsiyet, ulus, etnisite eşitliğini savunmayanların da  sendikacı olamayacağını söyleyen  Öztaşkın, özgürlüğün demokrasi ve eşitliğin güvencesi olduğuna vurgu yaptıktan sonra demokrasi, özgürlük ve eşitlik olmadan barışın da temin edilemeyeceğine dikkat çekerek “ Sendikacı ülkede ve dünyada barışa sahip çıkmalıdır” dedi.

Genel başkanımızın açılış konuşmasında ele aldığı konulardan biri de  küresel sendikacılık hareketiydi.  Küresel ekonominin sınıf mücadelesinin ana uğraş alanlarından biri haline geldiğini vurgulayan Öztaşkın, esnek üretim, taşeronlaşma ve ucuz işgücünün küresel sorunlar olduğuna değinerek, “ Bu koşullarda sendikal mücadele ulus içine hapsedilemez. Küresel emek stratejileri inşa etmeliyiz, küresel örgütlenme ve işbirliklerini önemsiyoruz. “ dedi.

Siyasetçileri peşinden koşturan sendika

Daha sonra sendika konfederasyonlarının siyasetçilerle işbirliği yapmak yerine siyasete müdahil olması gerektiğine dikkat çeken Öztaşkın, siyasetçilere biat etmek yerine tabandan güç alarak mücadele edilmesi gerektiğine de vurgu yaparak: “Biz Türk- İş'i bağımsız olmadığı için eleştiriyoruz, işçi sınıfının hakkını ararken siyasi iktidarlara güvendiği için eleştiriyoruz. Siyasetçileri peşinde koşturan değil, siyasetçinin peşinde koşan bir konfederasyon olduğu için eleştiriyoruz. Emeğin çıkarları için bedel ödemeyen bir Türk-İş istemiyoruz” dedi.

SGBP'nun  çalışmalarına da değinen genel başkanımızın açılış konuşmasında altını çizdiği konulardan bir diğeri de çalışma yaşamında hükümetin işçi sınıfına yönelik saldırıları oldu. Öztaşkın kıdem tazminatının sınıfın elinde kalan son kalelerden biri olduğunu belirttikten sonra  şöyle devam etti: “ Kıdem tazminatı düzenlemesinde sorun var, algısı yaratılmaya çalışılıyor. Öncelikle bu algıyı kırmalıyız, kıdem tazminatı düzenlemesinde bir sorun yoktur. Bu bizim kazanılmış hakkımızdır ve kazanılmış haklar bize emanettir, onları bizden öncekilerden devraldık, çocuklarımıza ileteceğiz, çocuklarımızın geleceğine ipotek kurulmak isteniyor.  Bunu kabul edemeyiz”

Taşeron işçilerin kötü koşullarından hareketle özel istihdam büroları aracılığıyla gecici iş ilişkisinin yerleştirilip, kıdem tazminatı fonunun bu çalışma biçimden hareketle yaygınlaştırılma  tehlikesine de dikkat çekti.

Genel Başkanımızın açılış konuşmasının ardından, Petrol-İş Sendikası'nın toplam  16 şubesinden gelen temsilcilerimiz,  şubeleri adına konuşma yaptılar. Temsilcilerimizin konuşmalarında vurgulanan konuların başında kıdem tazminatı hakkı yer aldı. Kimse kazanılmış haklarını geri vermek niyetinde değildi. Ortak tutum kıdem tazminatının kırmızı çizgimiz olduğu doğrultusundaydı.

Bunun dışında çözüm süreci, işsizlik, yoksullaşma, iş kazaları ve iş cinayetleri, örgütlenme, küresel şirketlerde örgütlenmeler de fikir alışverişinde bulunulan konular arasında yer aldı.

İkinci günde e- devlet bilgilendirme toplantısının ardından, sendikamızın eğitim uzmanları  sendika içinde yürütülen eğitim çalışmalarını, bu eğitimlerde izlenen yöntemleri ve ele alınan konuları anlattılar.  Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın'ın yapmış olduğu kapanış konuşması ile ikinci gün de noktalandı.

27. Dönem Genel Temsilciler Kurulu'nun en önemli bölümlerinden biri de akşamları 20.00'da başlayan şubelerin sunduğu etkinlikler oldu.  6 Kasım akşamı Kocaeli Şubesi'nin tiyatro gösterisini takiben Ankara Şubesinin Türk Halk Müziği programı ve Bandırma Şubesinin zeybek oyunlarını izledik... 7 Kasım  akşamı ise Aliağa Ayaktakımı tiyatrosu, Kırıkkale Şubesi Saz Grubu etkinliği ile keyifli dakikalar yaşadık.  8 Kasım Cuma günü Mersin Şubemizin illüzyonist gösterisini izledik onu takiben çiğ köfte eşliğinde Adıyaman Şubemizin Harafane Grubu ile türküler eşliğinde halaylar çekildi.

Etkinlik yapan tüm şube ve arkadaşlarımıza verilen plaketlerle temsilciler kurulumuz sona erdi.

GENEL TEMSİLCİLER KURULUMUZA AİT FOTOĞRAFLARA GALERİMİZDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

GENEL BAŞKANIMIZ MUSTAFA ÖZTAŞKIN'IN GENEL TEMSİLCİLER KURULU AÇIŞ KONUŞMASINA EKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...