Deri işçileri Türk-İş’in tutumunu eleştirdi

26.09.2011

Kıdem tazminatı kaldırılacak mı, fona mı devredilecek, yoksa Avusturya modeli mi uygulanacak? Hangisi olacak şimdiden bir şey söylemem mümkün değil ama AKP Hükümetinin kıdem tazminatını kaldırmak için ciddi bir saldırı içerisinde olduğu kesin.

Bu ciddi saldırı karşısında Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş’in Başkanı Mustafa Kumlu’nun “Gülüp geçin bu haberlere” açıklaması işçiler içinde büyük bir tedirginlik yarattı. Hükümetin kıdem tazminatını bu kadar tartıştırdığı bir ortamda bir işçi konfederasyonu başkanının bu açıklaması, kıdem tazminatını korumak gibi bir derdi olmadığı yorumlarına neden oldu.

Türk-İş’in tutumunu eleştiren işçiler, Türk-İş’in Bakanlara cevap vermek yerine işçilere “Gülüp geçin” demesinin doğru olmadığını dile getirdiler.

Deri-İş Sendikası Tuzla Şubesi işyeri temsilcileriyle kıdem tazminatına yönelik saldırılar ve direnişteki Kampana Deri işçilerinin durumunu değerlendirmek üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. Tüm örgütlü ve örgütsüz işyerlerinde toplantılar yapma kararı alan işçiler, aynı zamanda organize sanayi bölgelerinde işçileri aydınlatan bildiri dağıtımı da yapacaklar.