• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Deva Holding Önünde Basın Açıklaması Yapıldı:

DEVA İLAÇ KENDİ ÇALIŞANLARINA DAHİ 'İLAÇ' OLAMIYOR

Deva İlaç'ta işçiler direnişlerinin 40. gününü geride bırakırken Deva Holding'in İstanbul'daki merkezi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Sendikal faaliyet yürüttükleri nedeniyle işten çıkarılan işçi sayısı 12 olurken, basın açıklamasında mücadeleye devam vurgusu yapıldı.

13.08.2014

Sendikamızın Deva İlaç'ta örgütlenme mücadelesine devam ederken aynı zamanda sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarılan üyelerimizin direnişi 40. gününü aştı. İşten çıkarılan üyelerimizin geri alınması ve sendikalılaşma önündeki engellerin kaldırılması adına Deva Holding'in İstanbul'daki merkezi önünde 12 Ağustos Salı günü bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, eski Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz Mehmet Çelik, Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova ve şube yöneticileri, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı ve şube yöneticileri katıldılar.

Basına ve Deva işçilerine hitaben bir konuşma gerçekleştiren Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, sendikal haklarını kullandıkları için 12 işçinin işten çıkarıldığını söylerken, işverenin sadece kârının peşinde olduğuna dikkat çekti. Yaşar konuşmasının devamında, Petrol-İş Sendikası'nın büyük ve saygın bir kuruluş olduğunu, Deva İlac'ın topluma şifa olması gerekirken aksine kendi çalışanlarına dahi faydasının dokunmadığını dile getirdi. İşverenin sendikalılaşma konusunda, işçilerin sahip olduğu anayasal hakları çiğnediğine dikkat çeken Yaşar, mücadelenin devam edeceğini söyledi.