• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Deva İlaç'ta Basın Açıklaması Yapıldı:

DEVA'da İŞÇİ KIYIMINA SON!

Tekirdağ Çerkezköy'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Deva Holding'e bağlı ilaç firmasında sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarılan işçi sayısı 19 oldu.

27.08.2014

Sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarılan Deva İlaç işçilerinin direnişi 57. güne girerken 20 Haziran'dan bu yana işten çıkarılan işçi sayısı 19 oldu. Bunun üzerine 26 Ağustos Salı günü fabrika önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Trakya Şube Başkanımız Turgut Düşova, Başkan Yardımcımız Hasan Oğuz Keser, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Baranlı, Başkan Yardımcımız Yılmaz Akay, Başkan Yardımcımız (Mali) Abidin Kaya, Polimer işyeri temsilcileri, Elba Bant işyeri temsilcileri ve Çerkezköy emek bileşenleri katıldılar.

Yapılan basın açıklamasında Deva Holding yönetiminin işçi kıyımına devam ettiği ve sendikal örgütlülük isteyen işçileri yıldırmak adına işten çıkartıldığı belirtildi. İşten çıkarma bahanesi olarak 'işvereni ve işi kötülemek' maddesinin kullanıldığı ve İş Kanunu'nun 25/2 Maddesi'nde yer alan, 'Çay ve yemek molalarında işvereni ve işi kötülemek' ifadesiyle işten çıkarılan işçi sayısının 19 olduğu  söylendi.

Basın açıklaması sırasında sık sık “Deva'da işçi kıyımına son”, “Söz yetki işçilere”, “Yaşasın emek dayanışması” sloganları atıldı.