• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sivillere Yönelik Saldırıları Şiddetle Kınıyoruz

Direnen Filistin Halkının Yanındayız

7 Ekim’den bu yana Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmalara ilişkin Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Süleyman Akyüz'ün yaptığı açıklama.

18.10.2023

7 Ekim tarihinde Aksa Tufanı Hareketi ile başlayan Filistin-İsrail arasındaki gerilim artarak devam ediyor. Günlerdir devam eden çatışmalarda binlerce sivilin hayatını kaybettiğine tanık oluyoruz.

Öncelikle Petrol-İş Sendikası olarak sivillere yönelik her türlü saldırıyı ve şiddeti kınıyoruz.

75 yılı aşkın bir süredir devam eden siyonist işgal, kendi topraklarında Filistin halkına yönelik zulmün şiddetini arttıyor. 12 gündür Gazze başta olmak üzere açık hapishanelere dönmüş Filistin kontrolündeki bölgelerde tam anlamıyla insanlık suçu işleniyor. Sivil yerleşim bölgeleri, hastaneler, tahliye yolları, altyapı tesisleri günlerdir bombalanıyor.

Son olarak 17 Ekim tarihinde Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesinin vurulmasıyla yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğine tanık olduk.

Geçen 12 günlük zaman dilimi emperyalist devletlerin riyakarlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin Ortadoğu’da uyguladıkları politikaların sonuçlarını başta Filistin halkı olmak üzere bölgedeki masum siviller ödüyor.

Filistin başta olmak üzere bölgede kalıcı barış sağlanamadığı, emperyalist ve işgalcilerin sömürgeci politikaları son bulmadığı, Filistin halkı kendi topraklarında özgürce yaşayamadığı sürece bu çatışmaların sürmesi kaçınılmazdır.

İsrail’in uluslararası hukuka ve insanlığa karşı suç olarak nitelenebilecek her türlü saldırılarını kınıyor, işgalin son bulması için Filistin halkı ile dayanışmayı büyüteceğimizi bir kez daha yineliyoruz.  

Petrol-İş kendi topraklarında yıllardır onurlu bir direniş gösteren Filistin halkı ve emekçilerinin  yanında, emperyalistlerin ve işgalcilerin karşısında durmaya devam edecek.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan