• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Direnenler kazanıyor, taşeron yeniliyor

İSG işçileri 3 Kasım’da 2 yıllık direnişlerinde kazanıma ulaştı. 114 işçi, Hava-İş’in Limak’ın taşeronu olan İSG ile toplu iş sözleşmesi imzalamasının ardından iş başı yaptı.

SENDİKA.ORG
10.11.2011

İSG işçileri 3 Kasım’da 2 yıllık direnişlerinde kazanıma ulaştı. 114 işçi, Hava-İş’in Limak’ın taşeronu olan İSG ile toplu iş sözleşmesi imzalamasının ardından iş başı yaptı. 4 Kasım’da da 9 Ekim'den bu yana BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde kurdukları çadırda direnişlerini sürdüren Enerji-Sen üyesi enerji işçileri de kazanıma ulaştı. 156 enerji işçisi bayramdan sonra iş başı yapacak.

Hava-İş üyesi oldukları için işten çıkarılan ve 10 Eylül 2009’da direnişe geçen İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda yer hizmetlerinde çalışan işçiler Hava-İş ile İSG Yer Hizmetleri A.Ş arasında imzalanan toplu sözleşmenin ardından kazanıma ulaştı. 3 Kasım günü İSG ile Hava-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile 114 işçi de sendikalı olarak işe geri alındı.

İmzalanan toplu sözleşme, taşeron şirket ile sendika arasında imzalanan bir toplu iş sözleşmesi olması bakımından önem taşıyor.

devamı için: