• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

DİSK heyeti Van'a gidiyor

DİSK Van depremi ile ilgili bir açıklama yayımlayarak hükümeti acil önlemler almaya çağırdı. Konfederasyon dayanışmayı artırmak amacıyla Van'a bir heyet göndereceğini de duyurdu.

25.10.2011

DİSK Van depremi ile ilgili bir açıklama yayımlayarak hükümeti acil önlemler almaya çağırdı. Konfederasyon dayanışmayı artırmak amacıyla Van'a bir heyet göndereceğini de duyurdu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün bir açıklama yayımlayarak risk altında yaşayan milyonlarca yurttaşın hayatı konusunda hükümeti acil önlemler almaya davet etti.

Bölgede, belediyelerde ve ülke çapında örgütlülüğünü seferber ederek yardım ve dayanışmaları artırma gayreti içerisinde olduklarını belirten Görgün, DİSK Yönetim Kurulu ve üye sendika yöneticilerinden oluşan bir heyetin de Van’a gittiğini ifade etti.

Acımız sonsuz, içimiz buruk
DİSK tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de deprem öncesi önlemler almak yerine hala deprem sorunlarının tartışılması, acı ve yıkımlara karşı hiçbir önlemin alınmaması, deprem sonrası çalışmaların büyük bir amatörlükle ilerlemesi ve yurttaşların aciz bırakılmasının affedilmez olduğu vurgulandı.

Gerek doğal afetler, gerekse şehircilik ve yapılaşmanın insan hayatındaki önemi konusunda bilinçsiz olan bir devletin yurttaşlarını nasıl bilinçlendireceğini soran DİSK, milyonlarca insanın risk altında yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Konfederasyon, hükümeti acil önlemler almaya davet etti.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı