• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

DİSK: 'Sivil halka yönelik saldırıları kınıyoruz'

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün, Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu Köyü'ne bomba atılması sonucu en az 36 köylünün yaşamını kaybetmesine ilişkin açıklaması:

DİSK
30.12.2011

Kürt sorununun demokratik çözüme kavuşturulması, çatışmaların ve şiddetin son bulması, yeni ölümlerin ve gözyaşlarının bu ülkeyi dönüşü zor bir ayrımcılığa sürükleyeceğini, ancak birarada eşit ve özgür bir yaşamın temellerinin atılmasıyla ülkemizin esenliğe kavuşacağını her fırsatta dile getiriyoruz.

Fakat, yaşanılan gelişmeler çatıma ve şiddet ortamının gittikçe yayılması yönünde gelişmektedir. Bir yandan yeni anayasa tartışmalarını sürdürmeye çalışan hükümet, diğer taraftan da irrasyonel politikalarla birarada yaşama umudunu söndüren uygulamaları pervasızca sürdürmektedir.

Bugün de sabah saatlerinden itibaren sosyal iletişim ve basın yayın organlarına düşen haberlerde, Irak sınırına yakın bölgede kaçakçılık yaptığı bildirilen yaklaşık 50 köylünün gece saatlerine doğru köye geri dönüşleri sırasında savaş uçaklarının bombardımanına tutulduğu iddia edilerek, TSK’nın gerçekleştirdiği bir operasyonda Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu Köyü'ne F-16 savaş uçaklarıyla bomba atılması sonucunda yaşları 15-19 arasında değişen en az 36 kişinin öldüğü bildirilmektedir.

Kim olursa olsun ve ne adına yapılırsa yapılsın, sivil halka yönelik veya sivillerin dolaylı da olsa etkilendikleri şiddet eylemlerini meşru görmediğimizi daha önce de açıkladık.

“Pardon yanlış yaptık” demek veya gerçekleri örtbas etmek, ne ölen insanları geri getiriyor ne de gittikçe yok olan birarada yaşama isteğini onarıyor.

Savaş ve şiddet sadece ve sadece anaların gözyaşlarının ve genç ölümlerin daha da artmasına neden oluyor.

Bir kez daha savaşları ve sivil halka yönelik şiddet kullanımını kınıyor, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz.