• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Dünya Barış Günü Kutlu Olsun

“Özgür, eşit, demokratik bir düzenin ve insanca yaşanabilecek bir dünyanın işçiler, emekçiler, halklar arasındaki barış ve kardeşlik duygularının güçlenmesiyle mümkün olabileceğine inanıyoruz.” Merkez Yönetim Kurulumuz, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesi ile bir açıklama yayınladı.

31.08.2022

İnsanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 2. Dünya Savaşının başladığı gün, bir daha benzer acılar yaşanmasın diye “Dünya Barış Günü” ilan edildi. Ancak üzerinden 83 yıl geçmiş olmasına rağmen yeterince dersler alınamadığına tanıklık ediyoruz.

Sadece yaşadığımız bölgede değil, dünyanın birçok yerinde savaşlar, çatışmalar sürüyor; buna bağlı olarak pek çok masum yaşamını yitiriyor, milyonlarca insan yaşadıkları yerden ayrılmak durumunda kalıyor. Ve tabii her zaman olduğu gibi savaşların, çatışmaların, krizlerin faturası yoksullara, emekçilere çıkıyor.

Özgür, eşit, demokratik bir düzenin ve insanca yaşanabilecek bir dünyanın işçiler, emekçiler, halklar arasındaki barış ve kardeşlik duygularının güçlenmesiyle mümkün olabileceğini biliyoruz. Dili, dini, kimliği farketmeksizin, bir arada kardeşçe yaşamak için çalışmaya devam ediyoruz.

Petrol-İş olarak barışın “Yurtta” ve “Cihanda” tesis edileceğine olan inancımız tamdır. Bu amaçla özgür, demokratik ve eşit bir düzenin sağlanması için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Barışın tüm dünyada hakim olduğu 1 Eylül’lerin kutlanması dileğiyle...

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan