• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ECE SERAMİK GREVİMİZ COŞKUYLA BAŞLADI

Düzce Şubemizin yeni örgütlendiği Zonguldak Çaycuma İlçesinde kurulu olan Ece Seramik Akrilik Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. işyerinde aylardır devam eden müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine 27 Temmuz Çarşamba günü grev uygulamasına başlandı.

27.07.2022

Ece Seramik işyerinde 18 Mart 2022 tarihinde başlanan TİS görüşmelerinde ve takip eden süreçte sendikamızın tüm çabalarına rağmen sonuç alınamadı. 27 Temmuz Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde işyerine, “Bu işyerinde grev vardır” pankartı asılmasıyla, üyelerimiz ve burada yer alan Düzce Şube Yöneticilerimiz grevi coşkuyla ilan ettiler. 

Grevin ilk gününde Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut da grev alanında greve çıkan üyelerimizle biraraya gelerek, grevlerini selamladı ve başarılar diledi. Akbulut üyelerimizi merkez yönetimi adına saygıyla selamlıyorum diye başladığı konuşmasında şunları söyledi “Yaklaşık 5 aylık TİS sürecini geride bırakmamıza rağmen anlaşma sağlayamadık. Müzakereler neticesinde sözleşme bitsin isterdik ancak olmadı.” dedi. Akbulut ayrıca 40 bine yakın üyeye sahip bu büyük ailenin bir parçası olan Ece Seramik İşyerinde çalışan üyelerimizin birlik, beraberlik ve heyecan duygularıyla bu grevi başarıya ulaştıracaklarından emin olduklarını vurguladı.
Düzce Şube Başkanımız Ali Işık da Genel Yönetim Sekreterimiz Akbulut’a teşekkürlerini iletti. 

Greve çıkan üyelerimize hitap eden Düzce Şube Başkanımız Ali Işık şunları söyledi; "Grevimizin bizlere ve tüm işçi sınıfına hayırlı olmasını temenni ediyorum, grev; amaç değil araçtır. Kapılar kapanmadı. İşveren çağırsın oturalım çalışanların istekleri doğrultusunda anlaşma yaparak grevi bitirelim. Biz her zaman uzlaşmaya hazırız.” dedi. Şube Başkanımız Ali Işık ayrıca, Ece Seramik Grevinin başarıya ulaşması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini, Ece Seramik işçisinin asla yalnız kalmayacağını belirtti.