Ege Kimya ve Ege Sil İşyerlerinde Genel Üye Eğitimi Yapıldı

Kocaeli şubemize bağlı Ege Kimya ve Ege Sil işyerlerinde 150 üyemiz 23 Eylül 2022 tarihinde yapılan genel üye eğitimine katıldı. Eğitimde, sendikal harekete ilişkin temel kavramlar ele alındı, işçi sınıfının güncel sorunları üzerine fikir alışverinde bulunuldu.

26.09.2022

Kocaeli Şubemize bağlı Ege Kimya ve Ege Sil işyerlerinde 150 üyemiz 23 Eylül 2022 tarihinde yapılan genel üye eğitimine katıldı. Uzun bir pandemi arasından sonra yeniden başlayan yüz yüze eğitimimize, Ege Kimya ve Ege Sil işyerlerinde çalışan üyelerimiz davet edilmişti. Arifiye Kültür Merkezi’nde yapılan eğitime üyelerimizin katılımının çok yoğun ve beklentileri aşan bir sayıda olması, gelecek açısından umut verici oldu.

Eğitim programı Genel Sekreter Salih Akduman, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ve Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu tarafından yapılan açış konuşmaları ile başladı.

Kısa bir aranın ardından başlayan ikinci bölüm eğitim uzmanları Erhan Kaplan ve Esra Keskin tarafından verildi. Eğitim, “Sendika nedir? Neden örgütlü olmalıyız? Dayanışmanın önemi” konularının anlatımı ile başladı. Daha sonra “İşçi sınıfının güncel sorunları ile devamında gelir vergisi ve vergi dilimleri” konuları işlendi.

Eğitimlerin sonunda üyelerimiz Merkez Yönetim Kurulu ve Şube Yönetim Kurulu ile yeni dönemde yapılacaklar üzerine bilgi ve fikir alışverişinde bulundular. Üyelerimiz eğitimlerin daha sık yapılması gerekliliği konusunda taleplerini ilettiler.

Genel Sekreter Salih Akduman geniş katılımlı eğitimlerin Petrol-İş Sendikası için çok önemli olduğunun altını çizdi. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ise üye eğitimlerinin daha da sıklaştırılacağını üyelerimizden gelen talepleri cevapsız bırakmayacaklarını ifade etti.