• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Egeplast’tan işçiye ücret zammı jesti

Yüzde 3,05’lik oran yüzde 7’ye yükseltildi Egeplast’tan işçiye ücret zammı jesti26.07.2004 İzmirli işadamı Mazhar Zorlu’nun kurucusu olduğu Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Ş, sendikamız Petrol-İş ile daha önce bağıtladığı iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi’ndeki (TİS) ücret zammı oranlarını yükseltti. 19. 01.
26.07.2004

Yüzde 3,05’lik oran yüzde 7’ye yükseltildi Egeplast’tan işçiye ücret zammı jesti26.07.2004 İzmirli işadamı Mazhar Zorlu’nun kurucusu olduğu Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Ş, sendikamız Petrol-İş ile daha önce bağıtladığı iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi’ndeki (TİS) ücret zammı oranlarını yükseltti. 19. 01. 2004 tarihinde imzalanan TİS’te 1 Temmuz 2004 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanması gereken ikinci yıl, birinci altı ay zammı yüzde 3.05 oranında iken, Egeplast bu zam oranının yüzde 7, ikinci yıl sosyal artış oranının da yüzde 10 olarak uygulanmasını kararlaştırdı. Firma, işçilerin ücret zammındaki artışı, Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanlığı’nın başvurusu ile yaptı. Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı A.Gani Gündoğdu ve İdari Sekreter Osman Taş imzasıyla, firma yöneticilerine 7 Haziran 2004 tarihinde yazılan mektupta şöyle denildi: “Şirketiniz kurucusu Sayın Mazhar Zorlu’nun vefatı nedeniyle başta şahsınıza, tüm aile bireylerine ve şirket çalışanlarınıza başsağlığı dileriz. Her şeye rağmen hayatın devam ettiği ve yaşam koşullarının her geçen gün daha da ağırlaştığı ülkemizde, şirketiniz çalışanları üyelerimizin, aileleri ile birlikte biraz daha refah içinde yaşamaları arzumuzdur. Bu itibarla, şirketiniz ve sendikamız tarafından imzalan TİS’de 1 Temmuz 2004 tarihinden geçerli olacak, ikinci yıl, birinci altı ay zam oranı 1 Ocak 2004- 30 Haziran 2004 tarihleri arasında gerçekleşecek olan DİE’nin TÜFE oranında olacaktır. Talebimiz ve ricamız, bu oranın 1 Temmuz 2004 tarihinden geçerli olacak şekilde yüzde 10’a tamamlanarak üyelerimizin ücretlerine yansıtılmasıdır.” İşveren ise, bu mektuba verdiği yanıtta, 01.07.2004 tarihinden itibaren geçerli olacak, ikinci yıl birinci altı ay ücret zammı oranını yüzde 7, ikinci yıl sosyal artış oranını da yüzde 10 olarak uygulayacağını Petrol-İş İzmir şubesi yöneticilerine bildirdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı