• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Ekmek, Barış, Özgürlük için Demokrasi ve Haklar' mitingi yapıldı

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı “Sürekli Eylem Kararı"nın bir gereği olarak gerçekleştirilen “Ekmek, Barış, Özgürlük için Demokrasi ve Haklar” mitingi on binlerce işçi ve emekçinin yoğun katılımı ile 17 Ocak 2010 Pazar günü Sıhhiye Meydanında yapıldı.
17.01.2010

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı “Sürekli Eylem Kararı"nın bir gereği olarak gerçekleştirilen “Ekmek, Barış, Özgürlük için Demokrasi ve Haklar” mitingi on binlerce işçi ve emekçinin yoğun katılımı ile 17 Ocak 2010 Pazar günü Sıhhiye Meydanında sağanak yağışa rağmen gerçekleşti.
Genel Başkanımız, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Eski Genel Başkanımız Bayram YILDIRIM, Şube Yöneticilerimiz Ankara Şubeye bağlı üyelerimiz ile diğer illerden gelen Şubelerimize bağlı üyelerimizin katılımı dikkat çekiciydi.
Miting’de Tekel, İtfaiye ve Şeker İşçilerinden sonra Türk-İş Genel Başkanı Mustafa KUMLU kitleye hitap etti.
Türk-İş Başkanının konuşmasını yetersiz bulan Tekel İşçileri “Genel Grev, Genel Direniş” sloganları ile kürsüye çıkarak KUMLU’yu tekrar miting alanına çağırdı.
Türk-İş tarafından programlanan Alişan konseri işçiler tarafından protesto edildiğinden iptal edildi.
Miting sonrası Türk-İş önündeki oturma eylemine devam eden işçiler bir süre Türk-İş Genel Merkezine girerek Türk-İş Genel Başkanı ile görüşmek istediler.Türk-İş Genel Başkanını bulamayan işçileri, "mücadeleye devam edeceğiz" diyen Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa TÜRKEL yatıştırdı.